NHL-seura pyysi siirtolupaa HIFK:lta – Suomen kärkivaraus lähtee Pohjois-Amerikkaan: "Ei draamaa"

Videolla Tulosruudun alkukesän juttu HIFK:n nimekkäistä vahvistuksista.

Viime kaudella Helsingin IFK:ssa 27 liigaottelua pelannut Kasper Halttunen, 18, siirtyy kanadalaisseuran London Knightsin riveihin. Halttunen oli kesällä Suomen NHL-kärkivaraus. Kun Pohjois-Amerikasta lähestyttiin HIFK:ta, ei seura halunnut asettua siirtoa vastaan.

Kanadan junioriliiga OHL:ssä pelaava Knights tiedotti Halttusen siirrosta keskiviikkona. Tapausta oli puitu taustalla jo tovin ajan.

– San Jose (Sharks) pyysi lupaa, että voivatko he asettaa hänet sinne (Knightsiin), emmekä nähneet tuohon mitään estettä, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelainen taustoittaa MTV Urheilulle.

Halttunen ehti kommentoida aiemmin, että hän pelaa tulevalla kaudella joko Kanadan junioriliigassa tai HIFK:ssa. Salmelaisen mukaan asioita käytiin hyvässä hengessä läpi 18-vuotiaan hyökkääjän ja hänen agenttinsa kanssa.

 – Ei tässä mitään draamaa ole, Salmelainen vakuuttaa.

Halttunen oli Suomen kärkivaraus NHL:n tämän kesän draft-tilaisuudessa. San Jose Sharks poimi hänet toisella kierroksella, vuorolla 36. Mutta pitääkö HIFK:n reagoida lupaavan maalitykin lähtöön jollain tavalla?

Ei.

– Vaikka London kertoi asiasta keskiviikkona, niin ei tämä tullut meille mitenkään yllätyksenä. Jos reagoimme johonkin, niin reagoimme. Tähän ei tarvitse, Salmelainen toteaa.

HIFK hankki vastaikää kaksi puolustajaa, kun Petteri Lindbohm ja Luke Martin liittyivät seuran vahvuuteen. HIFK lähtee uuteen liigakauteen nimivahvalla ryhmällä.

Onko teillä silti jollekin osastolle haku päällä?

– Ei meillä ole mitään akuuttia tarvetta tällä hetkellä, HIFK:n urheilupomo Salmelainen vastaa.

Lue myös:

    Uusimmat