NHL:n yön suomalaiset: Joel Armia tehoili, mutta joutui pettymään – Philadelphia päätti Montrealin suomalaisten kauden

Jääkiekon NHL:ssä suomalaishyökkääjien Jesperi Kotkaniemen, Joel Armian ja Artturi Lehkosen kausi tuli päätökseensä varhain lauantaina Suomen aikaa, kun Montreal Canadiens hävisi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Philadelphia Flyersille.

Philadelphia vei itälohkon joukkueiden kuudennen kohtaamisen luvuin 3–2 ja koko ottelusarjan luvuin 4–2. Armia otti syöttöpisteet Montrealin molemmista maaleista, jotka laukoi Nick Suzuki.

Käytännössä peli ratkesi jo toisessa erässä, kun Michael Raffi teki Flyersin kolmannen maalin, ja Suzukin kavennus jäi Canadiensin viimeiseksi onnistumiseksi.

Kotkaniemi pelasi 17 minuuttia, vaikka joukkueiden edellisen kohtaamisen jälkeen oli epäselvää, onko hänellä lainkaan asiaa jäälle. Suomalainen ajettiin torstain vastaisena yönä kaukalosta suihkuun sen jälkeen, kun hän taklasi Philadelphian Travis Sanheimia ottelurangaistuksen arvoisesti.

Montreal yritti kynsin hampain sarjatasoitusta ja mahdollisuutta jatkopaikkaan. Philadelphian maalivahdin Carter Hartin linnaketta kohti lauottiin peräti 33 kertaa, kun taas Montreal-vahti Carey Price otti vastaan 17 osumaa, joista torjui 14.Philadelphia kohtaa toisella kierroksella New York Islandersin.

NHL:n yön toisessa ottelussa Vanvouver kaatoi St. Louisin 6-2 ja jatkaa NHL:n pudotuspeleissä seuraavalle kierrokselle voitoin 4-2.

Ei suomalaisia

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset,   aloitusvoitot/aloitukset, jääaika.   Maalivahdit: torjunnat/laukaukset