NHL:n topit ja flopit: Suomalaisvahti alustamassa kovaa sensaatiota

MTV Sport listaa perinteiseen tapaan joka maanantai maailman parhaan kiekkoliigan NHL:n onnistujat ja epäonnistujat.

Nashville Predators ja suomalaismaalivahti Pekka Rinne ovat valmistelemassa kovaa sensaatiota.

TOP5

1. Nashville Predators & Pekka Rinne

Ottelusarja Anaheim Ducksia vastaan on alkanut onnellisten tähtien alla. Rinne on aloittanut pudotuspelit omalla hyvällä tasollaan ja edessä oleva joukkue on pimentänyt Ankkojen isoimmat tähdet. Ensimmäisten kahden ottelun jälkeen Nashville on herkullisessa tilanteessa. Se pääsee 2-0-johdossa kotihalliinsa ja voi järjestää kevään toistaiseksi isoimman yllätyksen.

2. San Jose Sharks

San Jose on yllättänyt Nashvilleen tapaan ja kävi kaksi kertaa ryöstämässä vieraskentältä voiton. Hyökkääjä Joe Pavelski on aloittanut sarjan loistavasti ja tehnyt kahteen ensimmäiseen peliin tehot 3+1. Los Angeles joutuu tukalassa tilanteessa vieraskentälle. Jos LA Kings nousee mukaan sarjaan, on tässä kaikki klassikon ainekset.

3. Reilly Smith, Florida Panthers

Floridan hyökkääjä pelasi jo loistavan runkosarjan, mutta pelimiehet mitataan vasta keväällä. Smith on vastannut huutoon loistavasti. Smith on paukuttanut kolmeen ensimmäiseen peliin hurjat tehot 3+3. Tähän mennessä hän on ollut nälkäisin Pantteri.

4. Tyler Johnson, Tampa Bay Lightning

Johnson oli viime keväänä yksi suurimpia syitä siihen, että Tampa eteni Stanley Cupin finaaleihin. Jo nyt uskaltaa sanoa, että Johnson on kevään miehiä. Ottelusarjassa Detroitia on syntynyt jo tehot 2+4. Hyökkääjä nauttii kevään painetilasta ja tämä näkyy vapautuneena pelaamisena.

5. Dallas Stars & Kari Lehtonen

Dallas on aloittanut pudotuspelit vahvasti ja kestänyt suosikin aseman hyvin. Dallas johtaa kahden ottelun jälkeen ottelusarjaa Minnesotaa vastaan 2-0. Joukkueen sankareita ovat olleet tehot 2+2 paukuttanut Jamie Benn ja suomalaisvahti Kari Lehtonen, joka on illasta toiseen loistanut joukkueensa maalilla. Dallasin menestys ei jää ainakaan näistä herroista kiinni.

FLOP5

1. Minnesota Wild

Wild on jäänyt Dallasia vastaan tylysti jalkoihin. Ensimmäinen ottelu meni Minnesotalta täysin ohi, mutta toisessa pelissä se kesti loppuun asti voittotaistelussa mukana. Mielenkiintoista nähdä, miten Wild pystyy vastaamaan haasteeseen päästessään kotikentälle. Jotain olisi syytä keksiä nopeasti, muuten kevät jää lyhyeksi.

2. Philadelphia Flyers

Flyers eteni vuoden tauon jälkeen pudotuspeleihin, mutta juuri nyt näyttää siltä, että vierailu jää lyhyeksi. Washington oli toki jo ennakkoon selvä suosikki, mutta ainakin allekirjoittaneen mielestä Flyers on ollut yllättävänkin heikko. Maalivahti Steve Mason ei ole ollut omalla tasollaan.

3. Anaheim Ducks

Kaksi kotipeliä ja kaksi tappiota. Ykköstähdet Ryan Getzlaf ja Corey Perry eivät ole vielä heränneet tähän kevääseen. Syytä olisi ja nopeasti, mikäli Ducks aikoo palata ottelusarjassa vielä kuskin paikalle. Runkosarjan loppu nosti Ducksin mestarisuosikkien joukkoon, mutta tämä peli ei tule riittämään pitkälle.

4. Florida Panthers

Panthers on ollut toistaiseksi pettymys. Joukkue on ainakin saanut aimo annoksen maistiaisia pudotuspelikiekosta. Islanders johtaa ottelusarjaa 2-1 ja näyttää olevan henkisesti valmiimpi jatkamaan tästä sarjasta. Jatkoon "saarelaisia" ei uskalla vielä julistaa, mutta karu totuus on se, että Islanders näyttää enemmän pudotuspelijoukkueelta kuin Florida. Islandersin John Tavares on toistaiseksi voittanut taistelun Aleksander Barkovia vastaan ykkössentterin tontilla.

5. Kohmeiset konkarit

Jaromir Jagr, Marian Hossa ja Pavel Datsjuk. Mikä näitä herroja yhdistää? Se, ettei heistä yksikään ole saanut vielä pistetiliään auki pudotuspeleissä. Kaikki saavat toki siinä mielessä synninpäästön, sillä heidän kaikkien edustama joukkue on edelleen ottelusarjassa hyvin mukana, mutta taitotasoon ja kokemukseen nähden heidän aloituksensa on ollut kohmeinen.

Lue myös:

    Uusimmat