NHL:n suomalaishyökkääjän sopimustilanne yhä avoin, yhteys auki useisiin seuroihin – "Ovat osoittaneet aitoa kiinnostusta"

NHL:n suomalaishyökkääjä Erik Haula on yhä ilman sopimusta ensi kaudeksi. The Athleticin toimittaja Pierre LeBrun otti suomalaissentterin tilanteen tarkempaan tarkasteluun.

29-vuotias Haula kartoittaa tulevaa seuraansa NHL:n pelaajamarkkinoilla. Kesken viime kauden Carolina Hurricanesista Florida Panthersiin kaupattu Haula iski viime kaudella 48 ottelussa yhteensä 24 tehopistettä.

Vahvoista viime kausien otteista huolimatta Haula ei ole vielä löytänyt itselleen uutta osoitetta, mikä on tullut arvostetulle kiekkotoimittaja Pierre LeBrunille yllätyksenä, koska pelaajamarkkinoilla ei ole hirveästi keskushyökkääjiä tarjolla.

– Olen yllättynyt, että hän on vielä markkinoilla, kun ottaa huomioon sentterimarkkinoiden niukkuuden. Haula on pelaaja, joka normaalissa maailmantilanteessa olisi tehnyt jo sopimuksen, LeBrun kirjoittaa The Athleticissa.

Haulan agenttina toimiva Jay Grossman paljastaa, että Haula on herättänyt kiinnostusta useissa NHL-seuroissa, mutta toistaiseksi mitään päätöksiä ei olla vielä tehty.

– Käymme läpi keskusteluita, joita meillä on ollut lukuisien joukkueiden kanssa. Olemme luultavasti puhuneet 10-12 joukkueelle, jotka ovat osoittaneet aitoa kiinnostusta. Käymme läpi nyt noita vaihtoehtoja, Grossmann kertoo The Athleticille.

Moni pelaajamarkkinoilta naarattu pelaaja on solminut itselleen lyhyen yksivuotisen sopimuksen, minkä jälkeen hän on jälleen vapaa neuvottelemaan uuden sopimuksen itselleen tulevan kauden päätteeksi. LeBrunin mukaan Haulan kannalta ideaalisin tilanne olisi solmia vähintään kaksivuotinen sopimus.

– Ensinäkin välttäisit ensi kesän pelaajamarkkinat. Toiseksi sinä tekisit itsesi houkuttelevaksi vaihtoehdoksi Seattlelle, jos Haulan kanssa sopimuksen tehnyt joukkue jättää hänet vapaaksi laajennusdraftissa, LeBrun pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja