NHL-asiantuntijalta suorat sanat valmentajalegendan potkuista ­– mies väitti, että päätös varata suomalaispelaaja maksoi työpaikan

4:16
Videolla Dallas Starsin suomalaispelaajien loistoa NHL:ssä.

Jääkiekkoliiga NHL:n Montreal Canadiens tiedotti keskiviikkona, että se on antanut potkut päävalmentaja Claude Julienille ja apuvalmentaja Kirk Mullerille. Ratkaisu on herättänyt paljon keskustelua.

Myös suomalaispelaaja Jesperi Kotkaniemen tilanne on puhuttanut paljon. Julien sai kritiikkiä, koska porilaishyökkääjä ei saanut kaikkien fanien ja asiantuntijoiden mielestä tarpeeksi mahdollisuuksia esimerkiksi ylivoimalla.

Pitkän linjan NHL-asiantuntija Steve Warne oli täysin eri linjoilla. Hän teki selväksi, että Canadiensin olisi kannattanut valita NHL:n kesän 2018 varaustilaisuudessa Kotkaniemen sijaan Brady Tkachuk.

– Claude Julien olisi luultavasti saanut pitää työpaikkansa, jos hän ei olisi hävinnyt tässä kuussa kolme kertaa sarjan jumbolle Ottawalle. Ja Julien ei olisi hävinnyt noita pelejä, jos hänen pomonsa olisi varannut Brady Tkachukin, latasi Warne.

Canadiensin valitsi Kotkaniemen koko kesän 2018 varaustilaisuuden kolmantena. Tkachuk lähti siis seuraavalla varausvuorolla Ottawaan.

Katso twiitti alta.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja