Nerokkaat pakkausvinkit – näin taiot tilaa ja vältyt kriiseiltä

Pakkaaminen on se osa matkustamista, josta harva tykkää. Joskus hikikarpalot nousevat otsalle jo lähtiessä ja laukkua kiinni sulloessa, toisinaan ikävä yllätys odottaa perillä, kun hajuvesipullo onkin rikkoutunut laukkuun tai lempimekko mennyt aivan ryppyyn. Goodhousekeeping-sivusto kokosi käteviä vinkkejä urakan toteuttamiseen.

Rullaa, älä viikkaa

Vaatteet kannattaa kierittää rullalle eikä viikata taitellen. Se on nopeampaa ja vähemmän tilaa vievää.

Pinoa rintaliivit

Kun pinoat rintaliivit toistensa päälle kupit päällekkäin, säästät tilaa ja autat liivejä säilyttämään muotonsa. Kuppien sisälle voi laittaa vaikka alushousuja.

Laita kengät pusseihin

Tai miksei vaikka suihkuhattuihin? Suojaa joka tapauksessa muut tavarasi likaantumiselta ja epämiellyttäviltä hajuilta käärimällä kengät erikseen.

Jokaista alaosaa varten kaksi yläosaa

Reissun päällä käyttää todennäköisemmin useampaan kertaan samoja housuja tai hametta kuin paitaa. Jos pakkaat jokaista alaosaa varten kaksi yläosaa, kuorma todennäköisesti pienenee.

Vaatteet nurinpäin

Etenkin vaaleat vaatteet kannattaa asetella laukkuun väärin päin, niin vältyt tahroilta.

Painavimmat pyörien lähelle

Jos käytössäsi on vedettävä matkalaukku, kannattaa miettiä, miten tavarat reagoivat liikkeeseen. Painon jakautumista ajatellen on järkevää pakata painavimmat tarvikkeet lähelle pyöriä.

Hygieniatarvikkeet läpinäkyvään pussukkaan

Voiteet, rasvat ja meikit kannattaa laittaa läpinäkyvään pussukkaan, jotta ne eivät mahdollisesti vuotaessaan aiheuta suurempaa tuhoa ja näet helposti, missä mitäkin on.

Laita johdolliset tavarat silmälasikoteloon

Jotta laturien ja kuulokkeiden johdot eivät sotkeutuisi, niputa ne siististi ja laita vaikka helposti avattavan ja suljettavan silmälasikotelon sisälle.

Särkyvät sukkiin

Kaikki särkyvät tavarat, kuten lasiset hajuvesipullot, kannattaa pakata erityisen huolellisesti. Hyvä paikka niille on esimerkiksi sukan sisällä. Näin kovat tavarat eivät kolhi toisiaan tai pahimmassa tapauksessa mene rikki.

Hyödynnä tyhjä tila

Jokaisella kololla on väliä! Mieti, mitä tyhjää tilaa laukussa et ole käyttänyt hyväksesi. Esimerkiksi kenkien sisälle voi mahtua yllättävänkin paljon tavaraa.

Pyykeille tyhjä kassi

Et varmaan halua säilyttää likaisia ja puhtaita vaatteita sekaisin, joten taittele kotimatkaa ajatellen pussi käytettyjä vaatekappaleita varten.

Valitse käytännöllinen matkalaukku erottuvilla yksityiskohdilla

On raivostuttavaa hävittää matkalaukku, ja niin käy todennäköisemmin, jos kapsäkkisi näyttää aivan samalta kuin tusina muuta. Kiinnitä siis laukkuusi selvästi erottuvia tarroja tai valitse kirkkaudellaan erottuva väri. Älä unohda, että laukun pitää olla myös käytännöllinen, kevyt ja kestävä.

Lähde: Goodhousekeeping.com

Kuka korvaa ja mitä, jos sairastun matkalla?

Lääkäri Ari Kinnunen ja OP:n vahinkovakuutuksen korvauspalvelun johtaja Antti Huhtala vierailivat Studio55.fi-lähetyksessä tammikuussa 2016.

Sairaana matkalla - kuka korvaa ja mitä? 25:25

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja