Neljä amerikkalaissotilasta menehtyi Naton sotaharjoituksessa Norjassa – tämä onnettomuudesta tiedetään

Neljä amerikkalaissotilasta kuoli Naton harjoituksissa Norjassa 1:06
Katso video: Neljä amerikkalaissotilasta kuoli Naton harjoituksissa Norjassa

Norjassa järjestettävässä Naton Cold Response -sotaharjoituksessa menehtyi perjantaina neljä amerikkalaista sotilasta, kun lentokone putosi maahan.

Neljä amerikkalaista merijalkaväen sotilasta menehtyi MV-22 Osprey -lentokoneen pudottua maahan Beiarnin kunnassa.

Sotaharjoitusta Tromssassa seuraava MTV:n toimittaja Valtteri Kykkänen kertoo norjalaismedioiden uutisoineen laajasti sotilaiden henkilöllisyydestä tänään. 

Yhdysvaltain puolustusvoimat vahvisti kuolleiden henkilöllisyydet sen jälkeen, kun heidän omaisiaan oli tiedotettu tapaturmasta.

He menehtyivät onnettomuudessa

Onnettomuudessa kuolivat 27-vuotias kapteeni Matthew J. Tomkiewicz, 27-vuotias kapteeni Ross A. Reynolds, 30-vuotias tykistökersantti James W. Speedy ja 24-vuotias alikersantti Jacob M. Moore.

Heistä tykistökersantti Speedy oli palvellut armeijassa pisimpään, vuodesta 2009.

Kaikki onnettomuudessa menehtyneet sotilaat kuuluivat pohjoiscarolinalaiseen merijalkaväkeen. 

– Lentäjät ja miehistö olivat valmiina täyttämään tehtävänsä ja palvelemaan tarkoitusta, joka oli suurempi kuin he itse.

– Tehtävämme jatkuu samalla, kun pidämme kirkkaana mielessämme heidät ja heidän palveluksensa. Emme koskaan anna heidän uhrauksensa jäädä huomaamatta tai arvostamatta, kenraalimajuri Michael Cederholm kirjoittaa merijalkaväen lausunnossa tapahtuneesta.

Mitä onnettomuushetkestä tiedetään?

Onnettomuushetkellä sää oli sateinen ja tuulinen. Lento ilmoitettiin kadonneeksi puoli seitsemältä illalla, kun se ei ollutkaan saapunut määränpäähänsä.

Se oli viimeisen kerran antanut signaalin itsestään kello 16.20.

Poliisin kerrotaan löytäneen kadonneen lentokoneen kello 1.40 lauantaiyönä. Sääolosuhteet hankaloittivat kadonneen koneen etsintää.

Pudonnut lentokone oli Bellin ja Boeingin V-22 Osprey. Kyseinen konemalli on ollut osallisena lukuisissa, vakavuusasteiltaan erilaisissa onnettomuuksissa.

Onnettomuuden syytä tutkivat sekä norjalaiset että amerikkalaiset tahot.

Naton sotaharjoitus Cold Response järjestetään jälleen Norjassa arktisella alueella. Myös Suomi ja Ruotsi ovat mukana harjoituksessa.

Lähteet: VG ja Marine Corps Times

22.3.2022 kello 9.09, juttuun on korjattu Jacob M. Mooren sotilasarvo.

Lue myös:

    Uusimmat