Oikeus vangitsi 45-vuotiaan miehen epäiltynä Pyhtään murhasta, mutta poliisilla muitakin avoimia tutkintalinjoja – uhri löytyi omakotitalon pihalta

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on vanginnut tänään Pyhtään henkirikoksesta epäillyn 45-vuotiaan miehen syytä epäillä -perusteella murhasta. 

Syytä epäillä -peruste on rikosepäilyn niin kutsuttu alempi taso, jossa oikeuden mukaan epäilyyn ei ole todennäköisiä syitä. Vangitseminen alemmalla epäilytasolla tapahtuu viikoksi, jonka jälkeen poliisin on toimitettava riittävä näyttö, jotta vangitsemista voidaan jatkaa todennäköisin syin -perusteella.

Pyhtään henrikoksen epäillään tapahtuneen viime viikon keskiviikon ja torstain välisenä aikana.

Poliisi tiedotti maanantaina, että on torstaista alkaen suorittanut tapahtumapaikalla laajasti rikosteknistä tutkintaa sekä puhuttanut ja kuulustellut niin epäiltyjä kuin todistajia.

–Vaikka tänään yksi henkirikoksesta epäilty on vangittu, meillä on muitakin avoimia tutkintalinjoja, joita seuraamme, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Iida Rokka Kaakkois-Suomen poliisin tiedotteessa.

– Esitutkinta on edennyt hyvin, mutta on vielä asioita, jotka meidän tulee varmistaa. Näihin asioihin saamme lisäselvyyttä tämän viikon aikana.

Uhri paikkakuntalainen mies

Kaakkois-Suomen poliisi tiedotti perjantaina, että Kymenlaakson Pyhtään Heinlahdessa omakotitalon piha-alueelta on löytynyt vainaja. Poliisi oli saanut tiedon asiasta torstaina.

Poliisin mukaan uhri oli pakkakuntalainen, vuonna 1980 syntynyt mies. Tapahtumapaikalla tehdyn tutkinnan perusteella poliisille vahvistui, että vainaja oli joutunut henkirikoksen uhriksi.

Poliisin mukaan uhri ja epäilty tekijä tunsivat toisensa. Henkirikosta tutkitaan murhana, jos henkirikos tehdään vakaasti harkiten, erityisen raa'alla tai julmalla tavalla tai vakavaa yleistä vaaraa aiheuttaen. 

MTV Uutisten saamassa kuvassa näkyy, että mainitun omakotitalon pihapiiri on eristetty eristenauhalla.

Poliisi vetoaa esitutkinnan keskeneräisyyteen siinä, ettei voi toistaiseksi kertoa asiasta enempää. Poliisi kertoo tiedottavansa henkirikoksen tutkinnasta lisää heti, kun se on mahdollista rikostutkintaa vaarantamatta.

Juttua päivitetty 6. marraskuuta kello 14.44 poliisin tiedotteen tiedoilla.

Mikä tekee henkirikoksesta murhan? 10:37
Mikä tekee henkirikoksesta murhan?

Lue myös:

    Uusimmat