Köyhän maan kuningas laittoi haisemaan: Tilasi vaimoilleen 19 uutta Rolls-Roycea ja 120 BMW:tä – "Näyttää kansalleen keskisormea"

Filippiinien presidentti tuhosi 5,5 miljoonan dollarin edestä luksusautoja 1:35
Viime vuonna Filippiinien presidentti määräsi laittomasti maahantuotuja luksusautoja tuhottavaksi 5,5 miljoonan dollarin arvosta.

Afrikkalaiskuningas vastasi kansalaistensa palkankorotusvaatimuksiin törsäämällä miljoonia uusiin autoihin.

Eswatinin eli tutummin Swasimaan kuningas Mswati III on laittanut rahaa palamaan oikein isolla kädellä.

Köyhän valtion tärkein vientituote on sokeri, ja yli kaksi kolmasosaa väestöstä elää köyhyysrajan alapuolella. Kaiken lisäksi maata repivät vakavat HIV/AIDS- ja -tuberkuloosiepidemiat.

Tämä ei kuitenkaan ole estänyt itsevaltaista kuningasta törsäämästä jumalattomasti rahaa uusiin autoihin samaan aikaan, kun valtion työntekijät ovat osoittaneet mieltään liian alhaisina pitämiensä palkkojen vuoksi.

Kuningas nimittäin päätti täydentää jo valmiiksi varsin mittavaa autokokoelmaansa kaikkiaan yhdeksällätoista tuliterällä Rolls-Roycella.

Autot ovat tulossa kuninkaan itsensä sekä hänen 15 vaimonsa ja 23 lapsensa käyttöön. Tilauksen ainoa Cullinan-katumaasturi on tiettävästi korvamerkitty kuninkaan uudeksi leikkikaluksi.

Brittiläisten ökyautojen lisäksi rahaa paloi sataankahteenkymmeneen Bemariin. Sinivalkoinen BMW-laivue pitää sisällään ainakin 5-sarjan sedaneita sekä X3-katumaastureita.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Kuningas on mieltynyt saksalaisvalmisteisiin autoihin muutenkin, sillä hänen kerrotaan omistavan hävyttömät 20 Mercedes-Maybach S600 Pullman -limusiinia.

Viime vuonna hän osti itselleen 50-vuotislahjaksi noin 12 miljoonan euron arvoisen suihkukoneen.

50-vuotispäivänään hän myös nimesi maansa uudelleen, ja Swasimaasta tuli virallisesti Eswatini.

Kuninkaan autohankinnat ovat pöyristyttäneet niin oppositiopoliitikkoja kuin kansalaisiakin. Oppositiojohtaja Wandile Dludlu pitää kuninkaan toimintaa julkeana ylimielisyytenä, joka kertoo hallitsijan piittaamattomuudesta köyhiä kansalaisiaan kohtaan.

– Hän näyttää kansalleen periaatteessa keskisormea, Dludlu sanoi Times Livelle.

Toimittaja Mzilikazi wa Afrika kutsui uutisia sydäntäsärkeviksi.

Lue myös:

    Uusimmat