NBC:n juontajatähden ohjelma peruttiin rasismikohun takia – tulevaisuus kanavalla epävarmaa

NBC-juontajan pesti vaarassa rasismikohun vuoksi 2:03

NBC-uutiskanava perui juontaja Megyn Kellyn ohjelman tämän lausuttua loukkaavia kommentteja.

CNN-uutissivuston mukaan NBC-uutiskanava neuvottelee kanavan aamuohjelmaa juontavan Megyn Kellyn sopimuksen irtisanomisesta. Kelly on keskellä kolmivuotista, 60,5 miljoonan euron arvoista sopimustaan.

Irtisanomishuhut juontavat aiemmin viikolle, kun Kelly kyseenalaisti aamuohjelmassaan blackface-meikin rasistisuuden, jos sitä käytetään vaikkapa halloween-asussa. Mustaksi maalattua naamaa pidetään laajalti rasistisena meikkinä, valkoiset näyttelijät ovat käyttäneet sitä esittäessään karikatyyrisiä ja rasistisia tummia hahmoja historian saatossa. Paneelikeskustelun aikana Kelly muun muassa argumentoi, että meikki oli vielä hyvin yleistä hänen nuoruudessaan.

Kommentit herättivät oitis kohun. NBC:n meteorologitähti Al Roker ja toimittaja Craig Melvin kritisoivat Kellyn sanoja kovin sanoin keskiviikkoaamuna kanavalla. Kaksi tuntia Rokerin ja Melvinin sanojen jälkeen Kelly nähtiin omassa ohjelmassaan pyytämässä anteeksi, saaden yleisöltään seisovat suosionosoitukset.

Anteeksipyyntö ei näytä pelastaneen Kellyn pestiä, sillä NBC:n sisällä toimivien lähteiden mukaan studio pyrkii pääsemään eroon juontajasta. Kellyn juontava ohjelma on jo jonkin aikaa herättänyt mielipahaa televisiojätin muissa työntekijöissä.

Torstaiaamuna Kellyn ohjelmasta näytettiin aikaisemmin tehty lähetys suoran lähetyksen sijaan ja NBC on tiedottanut, että Kellya ei nähdä suorassa lähetyksessä kanavalla ainakaan tämän viikon aikana. Juontajan kerrotaan palkanneen itselleen lakimiehen, mikä kielisi edessä olevasta, pitkästä oikeustaistelusta.

Kelly siirtyi Fox News -uutiskanavalta NBC:lle kovan hehkutuksen saattelemana vuonna 2017. Juontajan mahdollinen poistuminen NBC:ltä on saanut huhut vellomaan paluusta Fox News -kanavalle, mutta Fox on toistaiseksi sanonut olevansa tyytyväinen nykyisiin juontajiinsa.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat