NBA:ssa tulossa historiaa? Sydänpysähdyksen kärsinyt LeBron Jamesin teinipoika varattiin isänsä seuraan

Koripallon ammattilaissarja NBA:n supertähti LeBron Jamesin poika Bronny James on varattu isänsä edustamaan Los Angeles Lakersiin.

Lakers varasi 19-vuotiaan nuorukaisen varaustilaisuuden toisella kierroksella varausvuorolla 55.

Bronny James pelasi viime kaudella Etelä-Kalifornian yliopiston joukkueessa, jossa hänelle kertyi keskimäärin 4,8 pistettä, 2,8 levypalloa ja 2,1 syöttöä per peli.

Neljä kertaa NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu LeBron James on sanonut haluavansa pelata poikansa kanssa ensi kaudella. Kyseessä olisi ensimmäinen kerta, kun isä ja poika pelaisivat rinnakkain NBA-joukkueessa.

Vuosi sitten heinäkuussa Bronny James sai harjoituksissa synnynnäisen sydänvian aiheuttaman sydänpysähdyksen. Hän sai lopulta lääkäreiltä luvan pelata yliopistokoripalloa ja viime kuussa luvan pelata myös NBA:ssa.

Bronny Jamesia on pidetty yhtenä parhaista puolustavista pelaajalupauksista, mutta hänen kehittymisensä täysiveriseksi NBA-pelaajaksi voi viedä aikaa.

Kaksi ruotsalaisvarausta

Varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella Atlanta Hawksin ykkösvaraus oli ranskalainen Zaccharie Risacher. Myös viime vuonna ykkösvaraus oli ranskalainen, kun San Antonio Spurs varasi Victor Wembanyaman.

Pohjoismaalaista väriä varaustilaisuuteen saatiin kahdesta ruotsalaisvarauksesta.

Minnesota Timberwolves nappasi varausvuorolla 37 Bobi Klintmanin, jonka odotetaan kuitenkin siirtyvän Detroit Pistonsiin. Houston Rocketsin varausvuoro 44 käytettiin Pelle Larssoniin. Larssonin on tarkoitus siirtyä Miami Heatiin.

Lue myös:

    Uusimmat