Mainos

Näyttelijä Ola Johansson kuollut

Näyttelijä Ola Johansson on kuollut 81-vuotiaana kotikaupungissaan Lahdessa. Valtakunnallisesti Johansson oli tunnetuin elokuvarooleistaan. Hänen isällisen partainen hahmonsa nähtiin muun muassa kuljettamassa Natalia-lehmää ympäri Suomea.

Näyttelijä Ola Johansson on kuollut 81-vuotiaana kotikaupungissaan Lahdessa. Johansson valittiin kolme kertaa suosituimmaksi lahtelaiseksi ja että teatterikerho myönsi hänelle Iivari-patsaansa maksimikerrat eli kolmasti.

Johansson syntyi Helsingissä vuonna 1922 ja esiintyi jo Äänislinnan sotateatterissa 1942-44. Itseoppinut näyttelijä työskenteli Lahden kaupunginteatterissa viidellä eri vuosikymmenellä, vakinaisesti 1949-85 ja vielä muutamia kertoja eläkevuosinaan. Ola Johansson muistetaan muun muassa Viulunsoittaja-musikaalin maitomies Tevjenä, räätäli Halmeena näytelmästä Täällä Pohjantähden alla sekä Galileo Galileinä ja Shakespearen Venetsian kauppiaana.

Lahden uuden teatteritalon synty oli osaltaan Ola Johanssonin ansiota. Hän kuului suunnittelutoimikuntaan ja peruskiven muuraajiin. Talon avajaisnäytelmässä hän esitti toista keskeistä roolia Van Goghin postinkantajana.

Valtakunnallisesti Johansson oli tunnetuin elokuvarooleistaan. Hänen isällisen partainen hahmonsa nähtiin muun muassa kuljettamassa Natalia-lehmää ympäri Suomea. Itse hän piti merkittävimpänä elokuvaroolinaan Havukka-ahon ajattelijaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.