Näytä hoikemmalta hetkessä – lue pukeutumisvinkit!

Oikeilla asuvalinnoilla voit onnistua tuntemaan olosi solakammaksi pudottamatta kiloakaan.

Kukapa ei haluaisi hoikistua hetkessä! Voit yrittää hämätä silmää näillä kikoilla pukeutumisessa!

1. Panosta kunnollisiin alusvaatteisiin

Tukevat, muotoilevat alusvaatteet auttavat silottamaan muhkurat ja saavat vaatteet laskeutumaan kauniisti. Muotoilevia alusvaatteita parjataan turhaan mummomaisiksi, sillä nykyään niitä saa myös seksikkäinä, vintage-henkisinä hepeneinä.

Satsaa myös oikean kokoisiin ja tarpeeksi tukeviin rintaliiveihin. Mikään ei luo niin nopeasti vaikutelmaa ylipainosta kuin vatsaa kohti valuvat rinnat, mutta paikoilleen nostettu etumus taas on pikainen ryhtiliike.

Muistathan valita oikean koon alusvaatteissa. Liian kireä koko ei suinkaan puserra sinua pienemmäksi, vaan ainoastaan kiinnittää huomion rönsyileviin kurveihin. Lisäksi liian pienet vaattet saavat sinut tuntemaan olosi paksukaiseksi ja puristavat epämukavasti.

Lindexin muotoileva body, 29,95 e

2. Älä kulje liian kireissä vaatteissa

Edellä mainittu pätee muihinkin kuin alusvaatteisiin. Koon verran liian pieni vaate ei taio sinua piskuisemmaksi, vaan korostaa kroppasi rönsyjä. Vältä makkarankuori-efekti ja valitse suosiolla hyvin istuvia jakkuja, mekkoja ja hameita. Kiinnitä huomiota myös esimerkiksi napituksiin: kinnaavat nappirivit kiinnittävät huomion, eivätkä mitenkään hyvällä tavalla.

Kokeile tiukan kynähameen sijaan kauniisti laskeutuvaa A-linjaista hametta, joka tuo esiin vyötärön mutta peittää lanteet. Imartelevin mitta ulottuu polveen tai sen yläpuolelle. Hame 49,95 e, Zara.

3. Unohda teltat

Yksi yleinen virhe on pukeutua isoihin, säkkimäisiin vaatteisiin, jotta nainen niiden sisällä näyttäisi verrattaen sirolta. Konsti ei toimi. Valitse oikean kokoisia, istuvia vaatteita ja korosta kroppasi siroimpia osia, kuten ranteita ja vyötäröä.

Kietaisumallinen trikoomekko on istuva ja imarteleva vaate. Mekko, 79,95 e, H&M

4. Suosi pystylinjoja

Pitkänomainen siluetti luo vaikutelmaa sutjakasta naisesta. Suosi kevyitä, laskeutuvia materiaaleja esimerkiksi roikkuvissa huiveissa, neuleissa ja maksimekoissa. Ripusta kaulallesi pitkiä, siroja ketjuja paksujen, pantamaisten korujen sijaan.

Vanha viisaus on myös välttää vaakaraitaa kankaissa ja suosia sen sijaan pitkittäisiä raitoja.

Pitkä neuletakki, 39,95 e, Nelly.com

5. Kokeile leveneviä lahkeita

Hyvin lanteilta ja vyötäröltä istuvat housut, joissa on levenevät lahkeet, luovat illuusion pitkistä, gasellimaisista sääristä.

Tummat sävyt ja leveät lahkeet ovat hoikentavin housumalli, kun taas kuviolliset pillifarkut sopivat lähinnä sorjille pikkutytöille.

Leveälahkeiset housut, 39,95 e, H&M

6. Korosta vyötäröä

Vyötärö on vartalosi kapein kohta, joten suosi esimerkiksi mekkoja, joiden leikkaus auttaa luomaan tiimalasimuodon. Voit myös kietoa uumallesi kapean vyön.

Nahkavyö, 9,95 e, Lindex

7. Muista kietaisuleikkaus

Kietaisumekko on muotisuunnittelija Diane Von Fürstenbergin lahja maailman naisille. Imarteleva mekon malli nipistää vyötärön sisään, pitkät hihat peittävät löysät käsivarret ja syvä v-aukko hoikentaa. Räikeän kuviollisen sijaan kaikkein armollisin on tumma, yksivärinen versio.

Kietaisulinja toimii myös puseroissa. Yhdistä esimerkiksi korkeavyötäröiseen hameeseen. Lindex, 34,95e

8. Valitse v-aukko

Näytä paljasta ihoa yläosassa. V-aukko auttaa luomaan vaikutelmaa hoikasta varresta.

V-aukkoinen toppi sopii vaikka neuleiden ja jakkujen alle, 34,05 e, Zara

9. Suosi yhtä väriä

Pelaa varman päälle ja pukeudu yhteen väriin kerrallaan. Mitä enemmän asussasi on eri värisiä elementtejä, sitä enemmän se rönsyilee - ja niin sinäkin näytät entistä runsaammalta. Yksi väri kautta asun sen sijaan auttaa luomaan yhtenäistä, pitkänomaista siluettia.

Kokeile rohkeasti haalaria, voit yllättyä iloisesti! Haalari 44,95 e, Kappahl

10. Älä katkaise vartalon linjoja turhaan

Vajaamittaiset lahkeet ovat trendikkäät, mutta voivat saada sääret näyttämään paksummilta. Myös esimerkiksi kenkien remmit tai lukuisat eri pituudet toppien ja jakkujen helmoissa katkovat vartalon mittasuhteita ja voivat siten saada kantajansa näyttämään paksummalta.

Nilkkureiden sijaan saappaat solakoittavat sääriä. Pue ne hameiden pariksi. Nahkasaappaat 149 e, H&M Studio

11. Peitä paksuimmat kohdat

Mikäli esimerkiksi höllyvät allit tai paksut reidet vaivaavat, peitä ne suosiolla hihoilla ja lahkeilla. Tunnet olosi itsevarmemmaksi ja solakammaksi. Millaiset hihat ovat sitten parhaimmat löysille käsivarsille? Lue täältä.

Kashmir-neuletakin voi yhdistää mihin vain. 99 e, Ellos.fi

12. Suosi kapeakärkisiä kenkiä

Korkokengät, joiden kapeneva kärki jatkaa jalan linjaa, saavat kantajansakin näyttämään sirommilta. Kiinnitä kenkävalinnoissakin kuitenkin huomiota vartalon mittasuhteisiin: vaikka kitten heelit ja kapeat korot ovat siroja, voivat ne isokokoisella näyttää turhankin honteloilta ja silloin jykevämpi koron malli on parempi valinta.

Vagabondin Esther -avokkaat, 89,95 e

13. Kiinnitä huomiota materiaaleihin

Hohtavat satiinit, paksut sametit ja runsaat brokadit voivat saada sinut näyttämään paksummalta, samoin raskaat neulokset, buklee-pinnat ja jäykät nahkavaatteet. Suosi laskeutuvia, kevyempiä materiaaleja, kuten silkkiä, ohuita neuleita ja puuvillaa. Röyhelöt ja muut krumeluurit lisäävät runsautta asuun, joten käytä niitä säästeliäästi, jos haluat vaikuttaa hoikemmalta.

Valkoinen silkkipaita, 39,95 e, H&M

14. Osta hyvä bleiseri

Vaatekaappiin kannattaa hankkia ryhdikäs, tumma ja hyvin istuva bleiseri, sillä se luo vartalostasi hetkessä linjakkaamman. Yhdistämällä jakun leveisiin, tummiin housuihin, v-aukkoiseen toppiin tai vaikka vyötäröltä hyvin istuvaan mekkoon taiot olemuksestasi hetkessä hoikemman.

Alexis-bleiseri, 395 e, Lexington

Tuotekuvat valmistajat.

Lue myös:

    Uusimmat