Nato-lähettiläät kokoontuvat kriisipalaveriin Iranin ja Irakin levottomuuksien vuoksi – terroristijärjestö Isisin vastainen operaatio vaarassa

1:59
Iran ja Yhdysvaltojen välit kireällä – Iran vannoo edelleen kostoa

Sotilasliitto Naton lähettiläät kokoontuvat tänään Brysseliin ylimääräiseen kokoukseen Iranin ja Irakin tilanteen takia.

Irakin parlamentti haluaa ulkomaalaiset joukot ulos maasta, koska Yhdysvallat tappoi vaikutusvaltaisen iranilaiskenraalin Qassem Suleimanin Irakissa viime viikolla.

Natolla on Irakissa noin 500 sotilasta koulutusoperaatiossa, joka on keskittynyt äärijärjestö Isisin vastaiseen taisteluun. Lauantaina Nato ilmoitti, että operaatiota jatketaan, mutta sen koulutustoiminta on toistaiseksi keskeytetty.

– Meidän näkökulmastamme (Irakin) parlamentin päätös ei ole sitova. Otamme sen huomioon, mutta odotamme, mitä Irakin hallitus päättää tehdä. Uskomme edelleen, että Irakissa tarvitaan kansainvälisiä joukkoja estämään Isisin uusi nousu, eräs diplomaattilähde sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja