Natalie seurasi kaikkea syömäänsä ruokaa kolmen kuukauden ajan – nämä asiat hän oppi: "En edes muistanut, mitä olin syönyt"

7:20

Natalie Swift päätti alkaa tarkkailla, mitä kaikkea pistää päivän aikana suuhunsa. Kokeilu järkytti häntä heti aluksi.

Lihava ei laihdu syyllistämällä – videolla kerrotaan, miksi "syö vähemmän ja liiku enemmän" on huono ohje. 

Vuosia sitten Natalie Swift muutti elämänsä parempaan suuntaan: hän lakkasi käymästä pakonomaisesti kuntosalilla ja otti rennomman asenteen ruokailua ja liikuntaa kohtaan.

– Tein vain sitä, mikä tuntui hyvältä. Jos se tarkoitti, että söin kulhollisen jäätelöä iltapalaksi, olkoon niin. Olin onnellisempi kuin koskaan, Swift kuvaa Popsugar-sivustolla.

Lopulta hän kuitenkin päätti, että halusi sittenkin syödä tietoisemmin. Swift hankki sovelluksen, jolla hän seurasi syömisiään. Se järkytti häntä heti aluksi: Swift oli huomaamattaan syönyt 4000 kilokaloria päivässä suositellun kahden tuhannen sijaan.

Swift tarkkaili syömisiään kolmen kuukauden ajan. Nämä asiat hän oppi!

Aamupala ei ollut tarpeeksi täyttävä

Pian aamupalan jälkeen Swift naposteli sitä, mitä sattui käsiinsä saamaan. Hän havaitsi syömisiään tarkkailemalla, ettei pelkkä puuro tai pannukakkukasa riittänyt pitämään nälän tunnetta loitolla. 

Proteiinia ei ollut tarpeeksi

Swift on kasvissyöjä, ja tilastojaan selatessaan hän havaitsi, että hän sai alle kymmenen prosenttia päivän kaloreista proteiinista, vaikka suositus on 12–30 prosenttia.

Swift söi, miten sattuu

Swift luuli syövänsä tietoisesti, mutta käyttäessään sovellusta hän tajusi, ettei keskity läheskään kaikkiin aterioihinsa.

– Aterioiden välit olivat kokonaan oma lukunsa. Heitin lähes sokeasti ruokaa suuhuni ja suurimman osan ajasta en edes muistanut, mitä olin syönyt, kun yritin kirjata kaikkea ylös. Siitä hetkestä lähtien lupasin aina istua syömään. Ja uskokaa pois, se muutti kaiken.

Annoskoot olivatkin hepreaa

Swift sai pian tietää, että 15 mantelia voi sisältää sata kilokaloria; sama kilokalorimäärä sisältyy loraukseen oliiviöljyä. Aiemmin hän söi esimerkiksi pähkinöitä huolettomasti, mutta kokeen jälkeen Swift alkoi tarkkailla annoskokojaan.

Väsyin aina iltapäivällä

Swift tajusi, että raskas ja hiilihydraattipitoinen lounas yhdistettynä vähäiseen vedenjuontiin ja kofeiinin puutteeseen olivat syypäitä hänen iltapäiväväsymykseensä. Swift muutti lounaidensa koostumusta niin, että niissä oli enemmän proteiinia ja hyvää rasvaa. Hän alkoi juoda iltapäivisin runsaasti vettä.

– Saatoin mennä lounastauollani kävelylle tai liikkua kevyesti ja olla hieman auringossa, joka todistetusti vähentää uneliaisuutta.

Lopputulos

Kokeen jälkeen Swift aikoo jatkaa ruokailujensa tarkkailemista. Hän ei kuitenkaan aio seurata syömisiään pakonomaisesti.

– Vaikka ruokailujen tarkkaileminen sopi minulle, se ei välttämättä sovi sinulle. Mitä sitten teetkin, kuuntele itseäsi ja rakasta ja kunnioita kehoasi ja sitä, mihin se kykenee. Tärkeintä on muistaa, että olet enemmän kuin numero: olet kokemuksesi, uskomuksesi ja tekosi. Ja niillä on oikeasti merkitystä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja