Syö kaksi aamupalaa ja laihdu! Uusi dieetti lupaa tuloksia pelkkiä aamupalarutiineita muuttamalla

0:53 Ravitsemusasiantuntija Patrik Borgin aamusmoothie

Sen sijaan, että söisit vähemmän, mitä jos söisit fiksummin? Uusi dieetti perustuu ruoan vähentämisen sijaan järkevään syömiseen. 

​​​​​​​Poimi videolta aamupalasmoothien resepti. 

Moni on taatusti kuullut sanottavan, että aamupala on päivän tärkein ateria. Tämä ei välttämättä ole täysin tuulesta temmattu lause, sillä lukuiset tutkimukset ovat yksimielisiä siitä, että runsaita aamupaloja nauttivat ihmiset ovat hoikempia kuin aamupalan kanssa kitsastelevat ihmiset. Aamupalan on todettu myös pienentävän sydän- ja verisuonitautien sekä korkean kolesterolin riskiä.

New York Times raportin mukaan tämä johtuu pääasiassa siitä, että ruoansulatusjärjestelmämme toimii parhaiten aamuisin. Sen sijaan, että söisit runsaita aterioita illalla, pyri syömään kolmasosa päivän kaloritarpeestasi aamuna aikana. Runsas aamupala antaa paitsi energiaa, se antaa keholle mahdollisuuden hyödyntää syömäsi kalorit.

Näiden tietojen valossa uusi aamupalaan panostava dieetti saattaa olla juuri se, mitä elimistösi kaipaa.

Tässä Men’s Health -sivustolla esitellyn ruokavalion salaisuus piilee kahdessa aamupalassa. Tämä on taatusti hyvä uutinen kaikille niille, jotka rakastavat aamupaloja yli kaiken.

Jaa aamiainen kahteen yhtä suureen osaan

Monilla mistä ei ole aikaa tai halua täyttää vatsaansa heti aamusta kolmasosalla päivän kaloreista.

Aamupalan jakaminen kahteen suunnilleen yhtä suureen osaan mahdollistaa energiansaannin ilman raskasta oloa. Voit aloittaa päivän kotona sämpylällä ja jatkaa aamupalaasi jogurttikipolla työpaikalla. Tämän rutiinin ansiosta myös verensokerisi pysyy tasaisena pidempään. 

Lounaaksi keittoja ja salaatteja

Lado lautasellesi runsaasti vihanneksia, papuja, hedelmiä ja kokojyvätuotteita. Keitot ja salaatit ovat erinomaisia vaihtoehtoja lounaaksi. Kannattaa myös tiedostaa, että terveellinen ruokavalio sisältää runsaasti eri värejä, joten muista latoa lautasellesi vihanneksia kaikissa mahdollisissa väreissä.

Päivällinen = päivän pienin ateria

Ruokavaliossa tavoitteena on, että annoskoot pienenevät iltaa kohden. Vihannekset tai salaatti vähärasvaisen proteiinin kanssa nautittuna toimii päivälliseksi oikein hyvin. Jos annoskokojen pienentäminen tuottaa ongelmia, ratkaisu saattaa löytyä järjestyksestä, jossa ruokasi syöt.

Eräässä tutkimuksessa tultiin nimittäin siihen tulokseen, että salaatin nauttiminen ennen pääruokaa auttaa vähentämään pääruoan syömistä jopa 12 prosentilla.

Nälän poissa pitävät välipalat

Jos jäät nälkäiseksi päivän pääaterioista, jogurtit, marjat, hedelmät ja juustot toimivat hyvinä välipaloina hillitsemään nälkää. Itse asiassa tutkimukset viittaavat siihen, että harvemmin kuin kolme kertaa päivässä syövillä ihmisillä voi olla vaikeuksia hillitä ruokahalua. Älä siis yritä venyttää ateriavälejä tarpeettomasti, vaan nauti hyviä välipaloja, jos siltä tuntuu.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja