Napoleon-kompleksi on totta: Lyhyistä miehistä paljastui ikäviä piirteitä tuoreessa tutkimuksessa

Nämä ongelmat vain lyhyt nainen voi ymmärtää! 0:30
KATSO MYÖS VIDEO: Joudutko aina ryhmäkuvissa eturiviin? Onko täydellisten farkkujen etsiminen yhtä painajaista? Nämä ongelmat vain lyhyt nainen voi ymmärtää!

Tuore tutkimus paljastaa, miten lyhyet miehet saattavat kompensoida pituuttaan deittaillessaan.

Lyhyet miehet saattavat usein jäädä alakynteen, mitä tulee deittimaailmaan. Personality and Individual Differences -lehti julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan lyhyillä miehillä on enemmän narsistisia ja jopa psykopaattisia taipumuksia kuin pidemmillä miehillä parisuhdeasioissa.

Jos ihmiset eivät voi fyysisesti olla pelottavia, niin heistä saattaa tulla psykologisesti pelottavia, kommentoi tutkimusta johtanut Monika Kozlowska Puolan Wroclawin yliopistosta tutkimustuloksia Daily Mailille.

– Lyhyemmät ihmiset, joilla on psykopaattisia piirteitä, voivat käyttää niitä hyväkseen ja yrittää tehdä piirteillään vaikutusta kumppaneihinsa, Kozlowska sanoo.

Hänen mukaansa psyykkisesti voimakkaammalta näyttäminen saattaa saada kanssaihmiset pitämään lyhyitä miehiä pidempinä kuin he todellisuudessa ovatkaan.

Tunnetaan Napoleon-kompleksina

Lyhyemmät miehet saattavat siis kehittää epäsuotuisia ominaisuuksia kompensoidakseen pituuttaan. Tätä kutsutaan Napoleon-kompleksiksi.

Tutkimukseen osallistui 367 miestä ja heidän tuli vastata empatiaa, epäsosiaalisesta käyttäytymistä ja narsistisia piirteitä mittaaviin kysymyksiin. Lisäksi heidän oli paljastettava myös pituutensa ja kuinka he itse kokevat sen.

Tulokset osoittivat, että lyhyemmät ihmiset, joilla on psykopatian kaltaisia piirteitä saattavat vaatia kunnioitusta ja aiheuttaa muille vaivaa. He voivat myös tehdä vaikutuksen kumppaneihin ominaisuuksillaan.

Tutkijoiden mukaan psykologinen pelottavuus kompensoi fyysistä pelottavuutta ja se saattaisi olla sisäänrakennettu selviytymiskeino treffimaailmassa.


Lue myös:

    Uusimmat