Nämä Toto Wolffin parahdukset kohauttivat – nyt F1-sarja tekee ison linjauksen katsojienkin kuulemista radioviesteistä

F1-sarjan urheilujohtaja Ross Brawn paljastaa, että sarja aikoo katkaista tallipomojen ja kilpailujohtajan välisen radioyhteyden ensi kaudella.

Pääkuvan video: Mercedeksen tallipomo Toto Wolff menetti malttinsa Abu Dhabin päätöskisan ratkaisuhetkillä ja viestitti turhautuneena useampaan kertaan kilpailujohtaja Michael Masille. 

Kilpailujohtaja Michael Masi ja hänen tekemänsä päätökset nousivat isoon rooliin F1-loppukaudella. Huipennus nähtiin Abu Dhabissa, kun Masi teki kyseenalaisen ratkaisun turva-autoepisodin yhteydessä.

Mestaruuden viimeisellä kierroksella Red Bullin Max Verstappenille hävinneen Lewis HamiltoninMercedes-talli teki tapahtumista kaksi protestia, jotka hylättiin. Nyt se harkitsee asian jatkamista vetoomustuomioistuimeen.

Kauden päätöskisassa kuultiin myös F1-tallipomojen, varsinkin Mercedeksen Toto Wolffin ja Red Bullin Christian Hornerin, yhteydenottoja radion välityksellä Masin suuntaan. Viesteissä oli usein painostava sävy, kun tallipomot halusivat asioiden kääntyvän heille edullisesti.

Yksi näistä hetkistä oli loppukierrosten turva-autotilanne ja siihen liittyneet päätökset.

Nyt Ross Brawn kertoo Auto Motor und Sportille, että tallipomojen radioyhteys kilpailujohtajalle katkaistaan ensi kaudella.

– Tilanne on sama kuin jalkapallovalmentaja neuvottelemassa tuomarin kanssa, Brawn luonnehtii.

– Ei ole hyväksyttävää, että tallipomot asettavat Michaelin sellaisten paineiden alle kisan aikana. Toto Wolff ei saa vaatia, ettei turva-auto tulisi radalle, ja Christian Horner ei saa vaatia kierroksella ohitettujen autojen päästämistä ohi. Se on kilpailujohtajan päätös. Katkaisemme tämän kontaktin ensi vuonna, F1-pomo jyrisee. 

F1-kausi 2022 alkaa 20. maaliskuuta Bahrainin GP:llä. 

Lue myös:

    Uusimmat