Max Verstappen sai viestin Toto Wolffilta – kertooko Mercedes-pomon tunnustus F1-sopan loppuratkaisusta?

F1-mestaruuden voittanut Max Verstappen paljastaa saaneensa onnitteluviestin Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolffilta. Myös Lewis Hamilton onnitteli hollantilaistähteä mestaruudesta.

Verstappen nappasi uransa ensimmäisen F1-maailmanmestaruuden dramaattisten vaiheiden jälkeen ohittamalla Lewis Hamiltonin kauden päätöskisan viimeisellä kierroksella.

Hollantilaistähden mestaruusjuhlia varjostivat kuitenkin Mercedeksen protestit, jotka kuitenkin hylättiin FIA:n toimesta. Mercedes ilmoitti kuitenkin sunnuntai-iltana harkitsevansa tuomiosta valittamista.

Brittilehti Timesin mukaan Mercedes harkitsee kuitenkin nyt vetäytyvänsä valituksestaan. Verstappen ei ottanut maanantaina kantaa lainkaan Mercedeksen mahdollisiin toimenpiteisiin, mutta paljasti saaneensa Mercedes-pomo Toto Wolffilta onnitteluviestin, mikä puolestaan antaa osviittaa siitä, että Mercedes saattaa hyvinkin jättää lisävalitukset tekemättä ja tyytyä mestaruustaiston loppuratkaisuun.

– Toto lähetti minulle viestin. Hän onnitteli minua kaudesta ja sanoi, että ansaitsin voittaa. Se oli häneltä todella kivasti tehty. Tunteet olivat pinnassa tuon viimeisen kierroksen aikana kummallakin tallilla, Verstappen toteaa BBC:n mukaan.

Mestaruuden katkerasti hävinnyt Hamilton on pitänyt kisan jälkeisen haastattelun jälkeen hiljaiseloa. Hamilton kävi pettymyksestään huolimatta kuitenkin kisan jälkeen rehdisti onnittelemassa kilpakumppaniaan.

– Lewis on hieno urheilija. Hän tuli luokseni ja onnitteli minua. Sen on täytynyt olla todella vaikeaa tuon viimeisen kierroksen jälkeen. Se osoittaa myös sen kunnioituksen, joka meillä on toisiamme kohtaan, Verstappen sanoo.

– Meillä on ollut kovia hetkiä kauden aikana, mutta kunnioitamme sitä, että puskemme toisiamme äärirajoille. On ollut nautinnollista kisata häntä vastaan.

24-vuotias Verstappen kuitenkin ymmärtää, että mestaruuden karkaaminen on varmasti ollut kova kolaus Hamiltonille, mutta brittikuljettaja voi tuudittautua yhteen asiaan, johon Verstappen ei olisi samassa tilanteessa voinut nojata.

– Tietystikin se auttaa, kun sinulla on jo seitsemän mestaruutta. Luulen, että se lohduttaa häntä hieman. Toisin päin se olisi ollut tuskallisempaa, koska minulla ei ollut yhtäkään, Verstappen pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat