Tämä ei jää tähän: Mercedes ilmoitti jo seuraavasta siirrostaan F1-protestisotkussa

Mercedeksen F1-talli on ilmoittanut valittavansa Abu Dhabin GP:n tuomariston tekemästä päätöksestä, jonka mukaan kilpailunjohto toimi oikein järjestellessään autoja kisan lopun turva-autotilanteessa. Viimeisen kierroksen tapahtumat ratkaisivat MM-voiton Red Bullin Max Verstappenin hyväksi.

Mercedes teki kaksikin protestia kisasta, jossa Williamsin Nicholas Latifin ulosajo toi turva-auton radalle viimeisten kierrosten ajaksi. Tuossa vaiheessa Mercedeksen Lewis Hamilton johti kisaa ja olisi vienyt myös maailmanmestaruuden, jos maaliin olisi tultu turva-auton perässä.

Kilpailunjohto päätti kuitenkin, että kisan viimeinen kierros ajetaan kilpaa, minkä myötä Hamiltonin ja Verstappenin väliin jääneille kierroksella ohitetuille kuljettajille annettiin määräys ajaa letkan ohi ja liittyä joukon perään.

Kisan jatkuessa Verstappen pääsi uusilla renkaillaan hyökkäämään loppuun kuluneilla kumeilla liikkeellä olleen Hamiltonin kimppuun ja ohitti tämän. Mercedeksen mukaan kilpailunjohto toimi väärin siinä, ettei se vaatinut kaikkia kierroksella ohitettuja ottamaan paikkaansa jonossa, vaan määräys koski vain kärkikuskien väliin jääneitä.

Tuomaristo hylkäsi valituksen. Mercedes ilmoitti heti päätöksen jälkeen vievänsä asian kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen. Tallilla on nyt tasan neljä vuorokautta aikaa koota todisteensa. Tämän jälkeen tuomioistuimen on annettava vastauksensa kuukauden kuluessa.

Lue myös:

    Uusimmat