Nämä ovat vuoden 2012 mieleenpainuvimmat kauneusilmiöt

Peplum-helma, liukuvärjäys hiuksissa, pastellisävyjä päähän, korkotennarit ja BB-voide – nämä olivat suuressa huudossa muodin ja kauneuden seuraajilla vuoden 2012 aikana. Millaisia ilmiöitä mahdetaan nähdä vuonna 2013?

Peplum teki paluun

Vyötäröltä rypytetty peplum-helma paidassa tai mekossa peplumikoriste luo muotoja sellaisillekin, joilla niitä ei välttämättä ole. Puhumattakaan kurvikkaista naisista, jotka korostavat entisestään vartalonsa muotoja valitsemalla peplumin ylleen.

Peplum on peruja 1980-luvulta ja toivotettu jälleen vuonna 2012 tervetulleiksi vaatekaappeihin. Sen lisäksi, että peplumeita on nähty niin punaisilla matoilla kuin arkivaatetuksessakin, tuntuvat ne olevan edelleen suuressa suosiossa muodinluojien keskuudessa. Muun muassa näyttelijättäret Michelle Williams ja Emma Stone turvautuivat peplumiin vuoden karkeloissa!

Myös maksimekot säilyttivät asemansa vuodesta 2011 ja niitä myytiin hurjat määrät vuoden 2012 kesällä.

Mikä ihmeen BB-voide?

BB-voiteet ovat olleet kosmetiikkatrendien uusinta uutta: tuote, josta jokainen meikkituulia seuraava kohisee. Nimi juontaa juurensa englanninkielisistä sanoista Blemish Balm tai Blemish Base. Tällä viitataan englannista suomeen käännettynä tuotteiden tahrattomaan voidemaiseen pohjustukseen. Tuote on napakymppi kiireisille ihmisille, jotka eivät halua käyttää meikkirutiineissaan montaa eri tuotetta, mutta havittelevat luonnollista lopputulosta.

Liukuvärjäys ja pastellisävyjä hiuksiin

Liukuvärjätyt hiukset ovat olleet Suomeen maailmalta kantautunut trendi. Kun aikaisemmin kampaajalle hakeuduttiin muun muassa Miehet, jotka vihaavat naisia -elokuvan Lisbet Salanderin eli Noomi Rapacen innoittamana etsimään osittain kaljuksi ajeltua kuontaloa, ovat liukuvärjäykset työllistäneet kampaajia tänä vuonna.

Liukuvärjäysten rinnalla myös Lady Gagan ja Nicki Minajin tunnetuksi tekemät pastellisävyiset hiukset ovat olleet kovaa huutoa. Sinistä, vaaleanpunaista, persikkaista ja sateenkaarivärejä – kaikkia näitä on nähty myös pohjolassa.

Kiilakorkotennarit eli wedge sneakerit

Kiilakorot olivat myös vuoden 2012 aikana kenkämalleissa suurta huutoa. Erikoisuutena markkinoilla nähtiin kiilakorolliset tennarit eli wedge sneakerit. Sporttista muotia – mikä jottei!


AVA

Kuvat: Getty Images, Splash News

Lue myös:

    Uusimmat