Nämä ovat öljylämmityksen tavallisimmat virheet

Marraskuusta maaliskuuhun kulutetaan puolet kiinteistön vaatimasta lämmitysenergiasta. Nyt onkin oiva aika tarkkailla öljynkulutusta, ja miettiä millä keinoilla sitä saisi vielä vähemmäksi.

Öljylämmittäjien yleisimmät virheet ovat laitteiston huollon laiminlyönti ja toimimattomat säätölaitteet, toteaa Öljyalan Palvelukeskuksen erityisasiantuntija Eero Otronen.

Öljylämmittäjä saa säästettyä selvää rahaa huoltamalla öljylämmityslaitteiston säännöllisesti kahden vuoden tai 5000 litran kulutuksen jälkeen. Poltinhuolto ja kattilan säännöllinen puhdistus pitävät kulut kurissa.

Toimivat automaattiset lämmönjaon säätölaitteet puolestaan säästävät selvää rahaa ja lisäävät asumismukavuutta.

Automatisoitu venttiili säätää lämpötilaa automaattisesti ulkolämpötilan mukaan. Puuttuva tai rikkonainen sekoitusventtiilin säätölaite kuluttaa turhaa energiaa ja rahaa.

Aina huolto ei riitä

Aina säännöllinenkään huolto ei kuitenkaan pidä lämmityskuluja alhaisina.

– Jos kokee, että oma öljynkulutus on muihin verrattavissa oleviin kiinteistöihin nähden suurta, niin tarkista ensin oman kiinteistön eristystaso ja mieti sitten, pitääkö öljynlämmitysjärjestelmä päivittää, vinkkaa Otronen.

– Tämän päivän kattilat ovat hyötysuhteeltaan aivan eri tasoa kuin 1970-1980 -luvun kattilat. Öljynkulutuksesta putoaa 30 prosenttia, kun kattila päivitetään 1970-luvulta tähän päivään, ja se maksaa itsensä takaisin parissa vuodessa.

Lue myös:

    Uusimmat