Nämä ovat Euroopan seitsemän parasta kaupunkirantaa

Varsinkin kesällä voi olla vaikea valita, lähteäkö virkistävälle kaupunkilomalle Euroopan metropoleihin vai rentouttavalle rantalomalle etelään. Monet Euroopan kaupungit muuttavat joen- ja merenrantoja paratiiseiksi, joten aurinkoisena kesäpäivänä voit helposti yhdistää molemmat lomat. 

Varaa mukaasi uikkarit, tyylikkäät aurinkolasit ja runsaasti aurinkorasvaa. Matkahakukone momondo.fi listasi Euroopan parhaat kaupunkirannat.

Tässä ovat Euroopan seitsemän parasta kaupungeista löytyvää uimarantaa, joilla voit yhdistää suurkaupungin nautinnot ja laiskan rantapäivän – aivan kaupungin keskustassa.

PARIS PLAGES, PARIISI

Ota tuhat tonnia hiekkaa ja ripottele sekaan palmuja, rantatuoleja, kimaltelevia vartaloita ja jäätelökioskeja – tätä on Paris Plages. Tämä 3 kilometriä pitkä ”Pariisin Riviera” kulkee Seinen rantaa Louvresta Pont Sullyyn.

Kesällä joen ranta on osittain suljettu liikenteeltä, joten voit liittyä tuhansien pariisilaisten ja turistien joukkoon lekottelemaan hiekalle keskelle tietä bikineissä tai uimahousuissa. Huomioithan kuitenkin, että stringit, yläosaton auringonotto ja nudismi ovat kiellettyjä ja niistä sakotetaan.

Paris Plages on huippusuosittu, ilmainen kaupunkiranta, jonka kaupunginisät lanseerasivat vuonna 2002. Sen ideana oli alun perin tarjota mahdollisuus rantalomaan tuhansille pariisilaisille, joilla ei ollut varaa matkustaa, mutta se nousi nopeasti koko väestön suosioon. Nykyään miljoonat ihmiset vierailevat rannalla joka kesä.

ISLANDS BRYGGEN SATAMAN UIMA-ALLAS, KÖÖPENHAMINA

Rantaelämää Kööpenhaminan ydinkeskustassa! Tämä mahdollisuus ei tule monenkaan turistin mieleen, mutta rantakulttuuri Tanskan pääkaupungissa on eloisaa ja monipuolista.

Suosituin uimapaikka on Islands Brygge – ränsistymään päässyt teollisuus- ja satama-alue, jonka kaupunki siisti edustuskuntoon. Nykyään se on yksi Kööpenhaminan suosituimpia paikkoja.

Vaikka uinti on sallittua ainoastaan allasalueella, on hyppääminen veteen koko ranta-alueen matkalla hyvin suosittua. Iltaisin rannan nurmikkoalueet täyttyvät ihmisistä, jotka grillaavat ja kuuntelevat musiikkia.

BLIJBURG AAN ZEE, AMSTERDAM

Blijburg aan Zee on persoonallinen ranta Amsterdamissa. Se on kaupunkilaisten oma rantapaviljonki, jossa maanläheinen saaritunnelma sekoittuu rentoon ja boheemiin Havannan öiden ilmapiiriin.

Blijburg on ollut avautumisvuodestaan 2003 asti Amsterdamin suosituin kaupunkiranta, ja se on sijainnut kolmessa eri paikassa Ijburgin saarten itäpuolella. Ranta on niin pidetty kävijöiden keskuudessa, että ihmiset seuraavat sitä minne ikinä se muuttaakin.

Ranta tarjoaa kokkoja, festivaaleja, musiikkia, teemabileitä, kesäisiä drinkkejä sekä luomu- ja kasvisruokaa eri puolilta maailmaa – ja mikä parasta, uiminen on virallisesti sallittua!

YAAM, BERLIINI

Karu, sateinen ja kaukana merestä – Berliini ei todellakaan ole ensimmäinen paikka, josta matkailija voisi kuvitella löytävänsä rantabaarin. Niitä löytyy kuitenkin kaupungista useita: Spree-joen varrelle on tuotu tekopalmuja ja hiekkaa, minkä ansiosta Saksan pääkaupunki muuntautuu trooppiseksi paratiisiksi kuumana kesäpäivänä.

Yksi kaupungin suosituimmista ja ehdottomasti rennoimmista rantabaareista on Friedrichshainista löytyvä Yaam. Se on Berliinin oma reggaen ja Karibian rytmien mekka – baari tarjoaa myös Karibian alueen ruokia ja juomia.

Yaam tarjoaa kuitenkin muutakin kuin hiekassa loikoilua: siellä järjestetään konsertteja ja urheilutapahtumia, ja paikalla on myös lapsille suunnattu alue.

ŽLUTÉ LÁZNĚ, PRAHA

Vaikka olisit keskellä sisämaassa olevaa pääkaupunkia keskieurooppalaisessa valtiossa, voit silti päästä nauttimaan rantaelämästä – ainakin Prahassa.

Prahan suurin ranta Vltava-joen rannalla tarjoaa harrastealueen pöytätennikselle, jalkapallolle, petankille, lentopallolle, kiipeilylle ja nokosille riippumatossa. Rannalta löytyy lastenallas, ravintola ja sen mainio beer garden, langaton verkkoyhteys, DJ-musiikkia ja nudistialue. Se sijaitsee Vltavan itärannalla metsäisten kukkuloiden juurella, muutaman ratikkapysäkin päässä etelään Vysehradin linnasta.

LÅNGHOLMEN, TUKHOLMA

Ruotsin kesät ovat verrattain viileitä ja miellyttäviä, kuten tunnelma maan pääkaupungissa, jossa ihmiset käyttävät pitkät auringonpaisteiset kesäpäivät hyödykseen sukeltaen Tukholman saariston puhtaisiin vesiin.

Yksi Tukholman suosituimmista ja tunnetuimmista rannoista on Långholmenin saarella oleva ranta entisen vankilan pohjoispuolella. Ranta on täynnä ihmisiä lämpiminä viikonloppuina, jolloin perheet viettävät piknikkejä ruoholla ja äänekkäät teinit valtaavat uimavedet.

Långholmen on täydellinen paikka rentoutua ja nauttia auringosta. Nopean viilennyksen tarjoaa kätevästi läheinen jäätelökioski.

BRUSSELS BEACH, BRYSSEL

Mihin europarlamentaarikot, diplomaatit ja EU-harjoittelijat suuntaavat viilentymään pitkän ja kuuman toimistolla vietetyn päivän jälkeen? Brysselin kaupunkirannalle, Brussels Beachille, tietenkin.

Lämpimänä aikana Brysselin kanavan varren mukulakivikadut muuttuvat rannaksi valtavan hiekkamäärän, palmujen ja rantatuolien avulla. Sinne kannattaa suunnata pelaamaan rantalentopalloa ja nauttimaan viileistä cocktaileista aurinkovarjon alla.

Lue myös:

    Uusimmat