Nämä olivat vuoden 2013 suurimmat tyyli-ilmiöt – katso

Vuosi 2013 on ollut yhdistelmä klassisuutta ja räväköitä trendejä.

Etkö saanut teininä värjätä hiuksia vaaleansinisiksi? Kuluneena vuonna hiusten värjääminen pastelliväreillä on ollut täysin hyväksyttyä, jopa erittäin trendikästä. Juoksulenkkareiden palaaminen tyylitietoisten vaatekaappiin on toinen vuoden 2013 radikaaleista trendeistä. Rajujen trendien lisäksi vuonna 2013 on suosittu myös melko klassisia muotituulia: muun muassa pelkistettyjä ja yksinkertaisia laukkuja.

Peplum-mekot ja -paidat piilottavat keskivartalon muhkurat

Kuluneen vuoden villityksiin ovat kuuluneet muun muassa peplum-mekot ja -paidat. Peplum tarkoittaa pientä levennystä paidan alaosassa tai hameen yläosassa. Peplum tunnetaan jo antiikin Kreikasta, mutta nykyaikaiset peplum-vaatteet muistuttavat enemmän 1940-luvulla suunniteltuja vaatteita. Peplum-vaatteiden plussiin kuuluu keskivartaloa kaventava illuusio. Vaate ei kuitenkaan sovi kovin hyvin lyhytjalkaisille, varoittaa thepochtimes.

Kuviolegginsit jatkavat suosiotaan

Legginsien suosio on jatkunut jo monta vuotta. Tänä vuonna on nähty erityisesti kaksivärisiä legginsejä, joiden kuviointi on etnotyyppinen. Kuvan esimerkin legginsit ovat Art Square -näytöksestä Venäjän muotiviikoilta syksyltä 2013.

My Little Pony -hiukset: Karkkivärit sallittuja myös aikuisille

Yksi tämän vuoden mieleenpainuvimmista muoti-ilmiöistä ovat My Little Pony -hiukset. Vuonna 2013 on ollut erittäin trenditietoista värjätä hiukset vaaleansinisiksi tai -punaisiksi. Myös liilan eri sävyt ovat olleet suosittuja. Mallia näyttää Kelly Osbourne, joka on viihtynyt koko vuoden liilassa kuontalossa. Myös laulajattaret Kesha, Rita Ora sekä Katy Perry ovat suosineet My Little Pony -hiuksia.

Digiprintit elävöittävät vaatteita ja kankaita

Kankaiden digitaalinen painotekniikka on kehittynyt niin paljon, että myös vaatteisiin voi printata hyvin aidonoloisia kuvamaailmoja. Keira Knightley näytti mallia Mary Katrantzoun asussa Toronton filmifestivaaleilla. Digiprinttejä löytyy useiden ketjuvaateliikkeiden vuoden 2013 mallistoista, ja tekniikkaa hyödynnetään myös kodin tekstiileissä.

Tähdet kääriytyvät turkiksiin

Yksi tämän vuoden trendeistä on ollut suomalaiseen silmään hiukan erikoinen. Turkikset ja tekoturkikset ovat olleet suosittuja niin julkkisten yllä kuin myös ketjuvaateliikkeiden tarjonnassa. Muun muassa englantilainen näyttelijä Sienna Miller on kuvattu vuonna 2013 useassa eri tapahtumassa turkiksiin kääriytyneenä. Hänen yllään on nähty myös värjättyjä turkiksia, kuten sininen pörrökaulus Matthew Williamsonin muotinäytöksessä.

Klassiset ja pelkistetyt laukut

Laukkumuoti on vuonna 2013 ollut palaamassa klassisuuteen ja pelkistettyihin muotoihin, ehkäpä huonon taloustilanteen takia. Laukuissa on panostettu laatuun ja ajattomuuteen. Ajatuksena on, että sama laukku kestäisi käytössä vuosia. Kuvassa on sydneyläistä katumuotia ja suuri, pelkistetty Marc Jacobsin laukku.

Lenkkareiden paluu katukuvaan

1990-luvulla katutyylitietoisen jalkoja koristivat esimerkiksi Filan lenkkarit. Lenkkarit ovat tehneet paluun muotitietoisten vaatekaappiin parin viime vuoden aikana, ja nyt juoksulenkkareita yhdistellään niin hameisiin kuin tyylikkäisiin housupukuihin. On olennaista huomata, että nyt puhutaan nimenomaan juoksulenkkareista, eikä tennarityylisistä kengistä.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat