Nämä kuvat saavat leuan loksahtamaan! Ranskalainen taiteilija spraymaalaa hämmästyttäviä 3D-muraaleja – lähes karmivat aitoudellaan

Taiteilija Hanna loi"Koronahaamun" 0:34
Taiteilija Hanna Pilve-Salminen loi "Koronahaamun". "Nämä ovat ahdistavia aikoja kaikille, ja asia koskettaa kaikkia. Taiteeni on muutenkin synkkää, joten siinä oli myös pieni kipinä tähän teokseen", hän kertoo.

Ranskalainen taiteilija spraymaalaa muraaleja, jotka hämmästyttävät aitoudellaan. Taiteilija on erikoistunut 3D-seinämaalausten loihtimiseen. Aiheesta kertoo Insider.

Jos satut vierailemaan Ranskassa, kannattaa pitää silmät auki 37-vuotiaan Goerges Roussen katutaiteen varalta. Rousse on itseoppinut taiteilija, joka on maalannut muraaleja 18 vuotta taiteilijanimen SCAF alla. Hän aloitti rakennusten maalaamisen vuonna 2002.

Roussen taidetta voi bongata myös muualta maailmasta. Mies on maalannut muun muassa Meksikossa, Kroatiassa, Kolumbiassa, Yhdysvalloissa sekä Italiassa.

Roussen häikäisevät taideteokset ovat keränneet suosiota sosiaalisessa mediassa. Miehen Instagram-tilillä on tällä hetkellä 132 000 seuraajaa.

Maalaukset perustuvat perspektiiviin

Rousse luo perspektiivin avulla muraaleja, jotka näyttävät katsojan silmiin uskomattoman aidoilta. Taideteosten avain piilee yksityiskohdissa: mies kertoo keskittyvänsä muun muassa varjoihin maalauksia luodessaan.

– Olen kehittynyt paljon alkuajoista, mies kertoo Insiderille.

Rousse ei ole saanut koulutusta maalaamiseen, vaan on opetellut taitonsa itse ja ystäviensä avustuksella. Hän maalasi lähes seitsemän vuotta erilaisia elokuvahahmoja, ennen kuin siirtyi 3D-töiden pariin.

Nykyään mies keskittyy elävän näköisen taiteen luomiseen, aiheenaan muun muassa käärmeet ja dinosaurukset. Kokonaan hän ei ole elokuvahahmojenkaan maalaamista hylännyt.

Roussen taidonnäyte Klonkusta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Katutaiteen lisäksi Rousse maalaa paljon muitakin kohteita, kuten busseja ja huoneistojen seiniä.

Yhden muraalin luominen vie muutaman päivän

Ensi töikseen Rousse etsii työlleen suuren, puhtaan alustan, jolle maalaus voidaan tehdä. Sen jälkeen hän kuvaa paikan ja suunnittelee tabletillaan muraalin.

Itse maalaamiseen kuluu Roussen mukaan kahdesta neljään päivää. Mies haluaa tehdä työnsä aina rauhassa.

– En pidä siitä, että minun pitää maalata nopeasti, hän sanoo.

Käärme ilmaantui rappukäytävään. Selaa kuvia nuolista. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Muraalin valmistumisen jälkeen miehellä on aina sama rituaali: hän pukeutuu maalauksen teemaan sopivasti ja kuvaa itsensä muraalin luona.

– Se on osa minua, Rousse toteaa.

Kissatappelu. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Rousse suhtautuu maalauksiinsa kriittisesti. Hän kertoo, ettei ole omien töidensä suuri fani. Jos lempimaalaus tulisi kuitenkin valita, olisi se suuri krokotiilimuraali.

Roussen henkilökohtainen lempityö. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Joko miehen katutaide voitti sinutkin puolelleen?

Lue myös:

    Uusimmat