Domingo ehti eläessään maalata vain yhden muotokuvan – viimeinen toive toteutui huikealla tavalla: "Jos vain isäni olisi tiennyt..."

Hetken mielijohteesta syntynyt isän tanssitempaus nousi viraaliksi hitiksi:"Heräsin seuraavana aamuna siihen, että videota oli katseltu puoli miljoonaa kertaa" 1:52
Hetken mielijohteesta syntynyt isän tanssitempaus nousi viraaliksi hitiksi: "Heräsin seuraavana aamuna siihen, että videota oli katseltu puoli miljoonaa kertaa"

Eläessään Domingo ehti maalata vain yhden muotokuvan. Miehen viimeinen toive kävi kuitenkin huikealla tavalla toteen!

Domingo Santiagon viimeinen toive toteutui miehen poismenon jälkeen. Elizabeth kertoi isäpuolensa tarinan suositulla Instagram-tilillä, ja pian tapahtuikin ihmeitä, kertoo Today.

Kertoi isän maalaushaaveesta Instagramissa

Elizabeth kertoi suositulle Humans of New York -tilille isänsä tarinan. Nainen kuvaili, miten New York Cityssa poliisina työskennellyt Domingo oli aiemmin toiminut automaalaamossa, mutta päätyneensä sitten "vakaampaan uraan". Taiteellinen mies ei koskaan unohtanut maalausunelmiaan, mutta harrastukselle ei koskaan tuntunut olevan aikaa.

Domingon suunnitelmana oli harjoittaa taidetta eläkkeellä. Mies kuitenkin sairastui MS-tautiin 1990-luvun lopulla ja menehtyi ennen kuin toive saattoi toteutua.

Maalausta siirretään. Selaa kuvia nuolilla. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Anna se Stingille"

Eläessään Domingo kuitenkin maalasi yhden taulun: hän kopioi kankaalle Stingin, siis muun muassa The Police -yhtyeestä tunnetun Gordon Sumnerin kuvan tämän levyn kannesta. Kun Elizabeth kävi isäpuolensa viimeisinä päivinä läpi tämän tavaroita, maalaus nousi esiin.

– Kysyin "mitä minun pitäisi tehdä tälle?" Hänen vastauksensa oli välitön. "Anna se Stingille", hän sanoi, Elizabeth kuvailee.

– Me kaikki aloimme nauraa. Mutta isä oli hyvin vakava. Hänen silmänsä kapenivat. Hän katsoi suoraan minuun ja sanoi: "Anna se Stingille". 

Nainen pohdiskelikin, että hänen pitäisi jotenkin toteuttaa isänsä antama viimeinen tehtävä.

Tytär auttoi toteuttamaan toiveen

Humans of New York -tilillä on yli kymmenen miljoonaa seuraajaa, ja Elizabethin yllätykseksi Stingin tytär Mickey Sumner näki pian hänen kertomuksensa tilillä.

Mickey päätti toteuttaa Domingon viimeisen toiveen. Sting sai maalauksen toukokuun 2020 lopulla.

– Kiitos Domingo Santiago, että olit valo (elämässä), työllesi ja perheellesi omistautunut mies, kiitos taiteestasi ja siitä, että toit meidän kaikki yhteen, Mickey kiitteli Instagramissa.

Sting maalauksen kanssa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Jos vain isäni olisi tiennyt..."

Mickey auttoi Elizabethia järjestämään Domingon kunniaksi myös keräyksen, jonka tuotto lahjoitetaan MS-järjestölle. Myös Elizabeth kiitteli kaikkia osallisia.

– Katso, isä, katso, mitä maalauksesi on tehnyt. Olen niin ylpeä siitä miehestä, joka olit, ja katselen ihmeissäni tätä vaikutusta, joka sinulla edelleen on, nainen kirjoitti Instagramissa.

Nainen kertoi toisessa tekstissään, että upea kokemus muutti häntä pysyvästi.

– Jos vain isäni olisi tiennyt tämän muotokuvan maalatessaan, että se tekisi tällaisen vaikutuksen. Hän vain ei tiennyt. Kuten hän ei tiennyt sitäkään, että se jäisi viimeiseksi muotokuvaksi.

Lue myös:

    Uusimmat