Näkökulma: Ville Nieminen näytti suuruutensa tappion hetkellä, mistä moni voisi ottaa mallia

8:58
Tulosruutu käsitteli Pelicansin kauden päättymistä ja Ville Niemisen tilannetta.

Lahden Pelicansin kausi päättyi kitkerään tappioon lauantai-iltana, kun Helsingin IFK päätti lahtelaisten kauden puolivälierissä otteluvoitoin 4-2. Päävalmentaja Ville Nieminen näytti tappionkin hetkellä, että ihminen voi käyttäytyä aikuismaisesti, vaikka kauden päättyminen ottaisi päähän, kirjoittaa MTV Urheilun toimittaja Otto Leinonen.

Ei sanaakaan tuomareista, ei minkäänlaista itkemistä.

Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen näytti lauantai-iltana antamissaan haastatteluissa, miten otetaan karvaskin tappio vastaan.

Vaikka HIFK-sarja oli fyysinen, jossa jaettiin koviakin taklauksia, Nieminen ei lähtenyt tappion hetkellä etsimään syyllisiä tuomareista tai muistakaan tekijöistä. Ei, vaikka puolivälieräsarjan aikana myös tuomarit tekivät virheitä ja saivat lokaa niskaansa, etenkin sosiaalisessa mediassa.

Nieminen tunnusti rehdisti ja suoraan IFK:n paremmuuden ja pystyi analysoimaan ottelun jälkeen peliä, vaikka tunteet olivat pinnassa. Hän löysi pelistä asioita, joiden takia Pelicans ei pystynyt kaatamaan IFK:ta ja venyttämään puolivälieräsarjaa seitsemänteen otteluun.

Niemisen johdolla Pelicansin pelaajatkin toitottivat taiston päätyttyä, että pitää kunnioittaa vastustajaa, tulosta ja peliä. Sieltä ne syyt löytyvät, eivät mistään muualta.

Tässä onkin erinomainen opetus muille SM-liigaseurojen päävalmentajille.

Tunteella pitää elää, koko sielu pitää laittaa likoon, mutta tappion hetkellä on ala-arvoista ja lapsellista syyttää tuomareita siitä, että oman joukkueen kausi päättyi. Tai hakea syitä tappioihin muista kuin itsestä.

Nieminen näytti tässä asiassa suuruutensa ja osoitti, että tappionkin hetkellä pitää kunnioittaa vastustajaa ja peliä.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Positiivinen kausi

Vaikka Pelicansin kausi päättyi pettymykseen, lahtelaisten kausi oli silti erittäin positiivinen.

Seurahistorian toiseksi paras runkosarjasijoitus, runkosarjassa toiseksi eniten maaleja ja kasa pelaajia, jotka tekivät henkilökohtaisen piste-ennätyksensä.

Kauden aikana Pelicans löysi oman peli-identiteetin, johon kuului nopea kiekkokontrollijääkiekko. Pelicans pelasi yhteistyön, ei yksilökeskeisyyden kautta. Pelaajat puolustivat koko henkensä kaupalla, taistelivat ja tekivät töitä hurjalla vimmalla.

Pelicansin asiat ovat pelin suhteen hyvällä mallilla ensi kautta ajatellen. Tästä kaudesta on hyvä ammentaa ja kehittää pelitapaa ja pelaajia entisestään ensi kaudella.

Joukkueen sisällä ovat arvot kohdillaan, joihin pelaajat ovat sitoutuneet. Pelicansissa huippu-urheilu on jälleen keskiössä, ja pelaajat ovat sitoutuneet elämään huippu-urheilijan tavoin.

Vaatimustaso oli koko kauden ajan aivan tapissa, mutta se ei mennyt yli missään vaiheessa. Pelicansista huokui koko kauden ajan rento, mutta vaativa ilmapiiri.

Pelicansin toiminta hämmästyttää

Yksi suuri kysymysmerkki on Pelicansin hämmentävä ja outo toiminta Niemisen jatkon suhteen. Pelicans ei ole vieläkään tiedottanut entisen NHL-hyökkääjän jatkosta, eikä Nieminen ole siitä itsekään näköjään tietoinen.

Tämä tilanne on varmasti vaikuttanut osittain loppukauden suoritukseen. Päävalmentajat ja pelaajat ovat kuitenkin ihmisiä, joten on naiivia ajatella, etteikö tällainen tilanne vaikuttaisi ihmisten mieliin.

Nieminen sai tällä kaudella todella paljon hyvää aikaan, joten olisi sääli, jos Pelicans päättäisikin olla jatkamatta hänen sopimustaan. Se hipoisi jopa typeryyden rajoja.

Toki asiaan liittyy myös Niemisen omat intressit, halut ja tulevaisuuden suunnitelmat. Onko Pelicansin venkoilu jättänyt jäljen Niemiseen ja onko tämä epäselvä tilanne jäytänyt häntä?

Niin tai näin, olisi erittäin mielenkiintoista seurata, mitä Nieminen ja Pelicans saisivat aikaan ensi kaudella.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja