Uskomatonta draamaa SM-liigassa! HIFK marssi välieriin erittäin värikkäiden vaiheiden jälkeen

Helsingin IFK otti neljännen voiton Lahden Pelicansia vastaan, kun se kukisti lahtelaiset 2–1-lukemin puolivälieräsarjan kuudennessa ottelussa.

Voitto tarkoitti sitä, että IFK eteni välieriin otteluvoitoin 4-2. Pelicansin kausi päättyi.

Ottelun päätöserän loppuminuutit olivat dramaattiset. Kun ottelua oli pelaamatta vain reilut kolme minuuttia Pelicans nousi 1-1-tasoihin, kun Jesse Saarinen onnistui maalinteossa.

IFK nousi kuitenkin vielä voittoon, kun reilut kaksi minuuttia oli jäljellä. Sakari Salminen ohjasi kiekon ilmasta maalin edestä Pelicansin maaliin ja teki 2-1-voittomaalin ja vei IFK:n välieriin.

Hetkeä myöhemmin Pelicansin mahdollista maalia tarkistettiin videolta, mutta kiekko ei käynyt maalissa.

Ottelun avauserä oli maaliton, mutta Pelicansilla oli paremmat maalipaikat. Lahtelaiset pääsivät muun muassa kahdesti läpiajoon, mutta kummallakaan kerralla maalia ei syntynyt. IFK:n maalilla torjunut Atte Engren piti helsinkiläisiä pystyssä.

IFK sen sijaan onnistui toisessa erässä, kun Erik Thorell laukoi helsinkiläiset 1-0-johtoon läpiajosta.

IFK jatkaa kauttaan ensi viikolla alkavissa välierissä. IFK kohtaa välierissä Oulun Kärpät.