Pelicansin kausi päättyi dramaattisten vaiheiden jälkeen – Ville Nieminen: "Pettymys on samanlaista kuin v******, kaikkien harakirien suunnittelu on epäammattimaista"

Pääkuvan videolla Telia TV:n kuvaa Sakari Salmisen 2-1-voittomaalista.

Lahden Pelicansin kausi päättyi lauantai-iltana Helsingissä, kun HIFK kukisti lahtelaiset neljännen kerran joukkueiden välisessä puolivälieräsarjassa. 

IFK kukisti Pelicansin kuudennessa puolivälieräottelussa 2-1-lukemin. Pelicans nousi reilut kolme minuuttia ennen ottelun päättymistä tasoihin, mutta Sakari Salminen teki 2-1-voittomaalin kaksi minuuttia ennnen kolmannen erän päättymistä.

Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen koki kauden päättymisiä pelaajaurallaan, ja päävalmentajan roolissa olo on varsin samankaltainen tappion jälkeen.

– Suru on surua, se ei kuulu urheiluun. Pettymys on samanlaista kuin vitutus ja sen pystyy lopettamaan ja kaikkien harakirien suunnittelu on epäammattimaista, Nieminen totesi ottelun jälkeen.

Pelicansin kausi oli kaiken kaikkiaan varsin hyvä. Pelaajat kehittyivät roimasti kauden aikana ja Pelicans hurmasi jääkiekkokansaa maali-iloittelullaan. 

Nieminen oli ottelun jälkeen ylpeä joukkueestaan.

– On ollut hieno valmentaa noita nuoria miehiä ja päällimmäinen tunne on, että vaikka yksi pelaaja on kehittynyt paljon, hän ei ole yksin sitä työtä tehnyt. Hän on tehnyt sen joukkuekavereiden avustuksella.

Niemisen oma kohtalo on edelleen auki. Niemisen sopimuksen optiota ei olla vielä julkistettu. 

– Tulevaisuudesta en tiedä, minä en päätä siitä. Mutta samaan aikaan minun täytyy miettiä, mikä on Pelicansin feng shui ja mikä on oma feng shui tällä hetkellä, Nieminen kertoi.

Milloin päätös julkistetaan?

– Jossain tässä lähitulevaisuudessa.

"Pelin rytmi kääntyi meitä vastaan"

Pelicans aloitti kohtalonottelunsa vahvasti, mutta ei saanut runsaista maalipaikoistaan johtomaalia tehtyä. IFK sen sijaan onnistui toisessa erässä, kun Erik Thorell teki 1-0-maalin.

– Toisessa erässä emme päässeet vastustajan selustaan ja meillä oli tarpeettomia jäähyjä, emme pystyneet pysymään kiekossa, emmekä saaneet päätypeliä aikaiseksi. Pelin rytmi kääntyi sitten vastaan, Nieminen analysoi ottelua ja jatkoi:

– Vastustaja on erittäin playoff-kokenut joukkue, tasainen suorittaja, vähän huolellisempi ja muuntautumiskykyisempi joukkue.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja