Näkökulma: Jokereilla KHL-ajan kiinnostavin joukkue kasassa – nimekkäät suomalaiset karkoittavat tunkkaista imagoa

Jokereiden tavoitteena on ollut tehdä joukkueestaan suomalaisempi ja parantaa samalla kilpailukykyä KHL:ssä. Tavoite ei ole helppo, mutta MTV Urheilun Marko Leppäsen mielestä Jokerit näyttää onnistuneen.

Kaikki kunnia hienolle jokeripuolustajalle Sami Lepistölle, mutta Jokereiden toimistoon tehdyn pressihuoneen tunnelma hieman lässähti, kun hän astui pöydän taakse haastateltavaksi. 

Antti Niemen tulo Jokereiden maalivahdiksi oli jo tiedossa, mutta toiseksi uutiseksi odotettiin isompaa kuin veteraanipuolustajan sopimuksen jatkaminen. Ehkä odotukset olivat liian isoja viime aikaisten hankintojen takia ja nälkä kasvanut ruokaillessa. 

Kokonaisuutena GM Jari Kurri ja pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen ovat tehneet erinomaista työtä. Jokerit on ilmoittanut tavoitetteeksi lisätä suomalaisten osuutta, laadusta tinkimättä. 

Niemen lisäksi Jokerit on haalinut riveihinsä parhaimmistoa suomalaisista, jotka pelaavat NHL:n ulkopuolella: Mikko Lehtonen, Veli-Matti Savinainen, Petri Kontiola, Henrik Haapala ja Teemu Eronen

Suomalaisen eurokerman haaliminen on vaikeampaa kuin kuvittelisi. "Helsinki on hyvä paikka elää" -kortti ei riitä loppumattomiin. NHL syö yhä enemmän suomalaispelaajia. KHL:n venäläisseurat pystyvät maksamaan isompia palkkoja jo pelkästään Venäjän 13 prosentin tasaveron takia. 

Suomalaisuusasteen lisääminen parantaa kommunikointia ja tekee joukkueesta tiiviimmän, vaikka ei Jokereiden ulkomaalaisvahvistuksissa ole sinänsä mitään vikaa ollut. 

Ennen kaikkea tunnettujen suomalaisnimien tuominen mukaan parantaa Jokereiden ryvettynyttä imagoa. Jokerit ei pala enää koskaan SM-liigan kulta-aikojen kotikutoisiin tunnelmiin, mutta viime viikkojen uutiset ovat kirkastaneet kuvaa merkittävästi. 

Kurrin tuleminen omistajaksi tiputti tunkkaista venäläispölyä palttoonhihasta. Suomalaiset pelaajat tekevät katsojan kannalta Jokereista entistä kiinnostavamman. 

Kaiken lisäksi Leijonat teki Slovakian MM-kisoissa ison palveluksen Jokereille. Marko Anttila,Veli-Matti Savinainen ja Mikko Lehtonen kilkattavat kelloja niilläkin jääkiekonseuraajille, joiden kiekkokalenteriin kuuluvat vain kevään MM-kisat. 

Jokereilla on nyt riveissään kävelevä markkinointikoneisto, koko kansan Mörkö-Marko. Jos Jokerit ei käytä Anttilaa ensi kauden puffaamisessaan, koko markkinointiporukan voi heittää farmijoukkueeseen Kiekko-Vantaalle. 

Jokerit on tasokkaampi ja kiinnostavampi ryhmä kuin aiemmin. Se, riittääkö tasokkaampi kokoonpano edelleenkään KHL:n välieriin asti, onkin jo eri juttu. 



Lue myös:

    Uusimmat