Näitkö jättipalsamin? Ilmoita vieraslajeista verkkopalveluun

Suomen luonnonsuojeluliitto pyytää vieraslajeista havaintoja. Omat havainnot voi ilmoittaa verkkopalveluun, jonka avulla on pyrkimys kartoittaa lajien levinneisyys ja aloittaa niiden tehokas torjuminen.

Syyskesä on parasta aikaa tehdä havaintoja haitallisista vieraslajeista. Niitä ovat esimerkiksi jättipalsami, lupiini, espanjansiruetana, hopearuutana ja erityisen haitalliseksi vieraslajiksi luokiteltu kaukasianjättiputki, joka voi kasvaa jopa viisimetriseksi.

Suomen luonnonsuojeluliitto korostaa, että luonnon monimuotoisuudelle haitalliset vieraslajit ovat tulleet vuosi vuodelta tutummiksi suomalaisille. Ilmiö näkyy ilmoitusten ja talkoiden lisääntymisenä koko maassa.

Havaintojen avulla on tarkoitus tehdä entistä parempia torjuntasuunnitelmia alkuperäisen luonnon suojelemiseksi. Suomessa esiintyy valtakunnallisen vieraslajistrategian mukaan 157 haitallista lajia.

Lähde: Suomen luonnonsuojeluliitto

Kuva: Lehtikuva

(MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja