Näitä kohteita suomalaiset suosivat muita eurooppalaisia useammin

Visa julkaisi raportin eurooppalaisten suosimista matkakohteista ja maksutavoista ulkomailla. Eurooppalaisten suosikkimatkakohteita ovat Espanja ja Yhdysvallat. Puolet eurooppalaista käyttää ulkomaanmatkoillaan maksuvälineenä luottokorttia ja yli kolmasosa debit-korttia.

Visa Europen hiljattain julkaisemassa “Cross Border Spending 2015” -tutkimuksessa kerrotaan eurooppalaisten matkustus- ja maksutavoista. Tutkimuksesta ilmenee muun muassa, että noin 74 prosenttia eurooppalaisista matkusti ulkomaille kerran viimeisten kolmen vuoden aikana ja noin 56 prosenttia matkusti ulkomaille viime vuonna. Yhteensä noin 44 prosenttia mannereurooppalaista matkusti ulkomaille keskimäärin kerran vuodessa ja noin 26 prosenttia kahdesta kolmeen kertaan vuodessa. Noin 4 prosenttia eurooppalaista puolestaan matkustaa ulkomaille keskimäärin yli viisi kertaa vuodessa.

Lomamatkailun suosio on kasvanut koko Euroopassa viimeisen viiden vuoden aikana, ja kolmannes eurooppalaisista lomamatkailijoista kertoo matkustavansa nyt useammin kuin viisi vuotta sitten. Suomalaisten keskuudessa tulos on 32 prosenttia. 

Eurooppalaiset matkailijat suosivat kaupunkilomia, ja 62 prosenttia valitseekin kaupunkikohteen. Suomalaiset suosivat kaupunkilomia ja taidekaupunkeja muita eurooppalaisia enemmän, seuraavana tulevat italialaiset. Lähes kaksi kolmasosaa suomalaisista matkustaa ulkomaille vuosittain ja kolmannes käy ulkomailla kaksi kertaa vuodessa tai useammin.

Kolmannes matkustaa useammin kuin viisi vuotta sitten

Eurooppalaisille lomakauden suosikkikohteet ovat yhä Yhdysvallat ja Espanja. Yhteensä 128 miljonaa eurooppalaista suuntaa näihin maihin kesän ja kesän jälkeisinä kuukausina. Vastaavasti noin 120 miljoonaa suunnittelee lomamatkoja Italiaan ja 105 miljoonaa Ranskaan ja Saksaan.

Viimeisten kolmen vuoden aikana ulkomaille matkustaneista eurooppalaisista 62 prosenttia valitsi lomakohteeksi pääkaupungin tai taidekaupungin, kun taas 61 prosenttia valitsi rantakohteen. Lisäksi noin 55 miljoonaa matkustajaa retkeilee ja 22 miljoonaa lähtee tänä kesänä ekoturistimatkalle.

Rantalomia vuorostaan suosivat eniten turkkilaiset, joista 69 prosenttia matkusti rantakohteeseen kuluneen kolmen vuoden aikana. Puolalaiset tekevät muita eurooppalaisia enemmän seikkailumatkoja, kun taas tšekkiläiset lomailevat useimmin talviurheilukohteissa.

Euroopan taloudellisesta tilanteesta huolimatta kolmasosa eurooppalaisista tutkimukseen haastatelluista ja yhteensä 120 miljoonaa eurooppalaista matkustajaa kertoi matkustavansa nykyään useammin kuin viisi vuotta sitten. Tämä koskee erityisesti 18–24 vuotiaita. Eniten matkustuksen suosio on kasvanut turkkilaisten keskuudessa, sillä 57 prosenttia  kertoi matkustavansa useammin kuin aiemmin. Sveitsiläiset matkustivat kuluneen vuoden aikana eurooppalaisista eniten ja tekivät keskimäärin 2,07 matkaa per matkustaja vuodessa. Muut eurooppalaiset tekivät keskimäärin 1,63 matkaa vuodessa.

Kortilla maksetaan isommat matkakulut, käteisellä pienemmät

Visa Europen tutkimuksessa selvitettiin eurooppalaisten matkustajien maksutapoja heidän ulkomaanmatkoillaan. Tutkimus osoitti, että 49 prosenttia käyttää luottokorttia ja 36 prosenttia debit-korttia maksuvälineenä ulkomailla. Yhteensä 149 miljonaa eurooppalaista vaihtaa valuuttaa omassa pankissaan ennen matkalle lähtöä ja 25,5 miljoonaa käyttää prepaid-maksukorttia ulkomailla.

Puolet eurooppalaisista käyttää maksuvälineenä luottokorttia tai debit-korttia maksaessaan suuremmat matkakulut, kuten hotellin tai opastetut retket. Käteistä käytetään pienempien kulujen maksamiseen matkan aikana. 30 prosenttia myöntää maksavansa ostoksensa pääasiassa luotto- tai debit-kortilla ja ottavansa matkalle mukaan riittävästi käteistä vain matkan ensimmäisiä kuluja, kuten esimerkiksi lentokenttäkuljetuksia varten. Kuten eurooppalaiset keskimäärin, 60 prosenttia suomalaisista matkailijoista käyttää lomalla molempia maksutapoja: kortilla maksetaan isommat ostokset ja käteistä käytetään pienempiin hankintoihin. Toisaalta 58 prosenttia suomalaisista suosii käteistä ulkomailla, vaikka kotimaassa käteistä käyttää enää 17 prosenttia suomalaisista. 19 prosenttia suomalaisista matkailijoista vaihtaa rahaa koko loman ajaksi valuutanvaihtopisteessä.

Lähde: Visa Europe

Lue myös:

    Uusimmat