Näitä asioita pomo ei halua kuulla alaiseltaan

Avoimuus on hyvästä, mutta tietyt asiat kannattaa pitää omana tietonaan, ainakin jos on kysymys työyhteisöstä. Älä kerro näitä asioita pomollesi.

Pomon ja alaisen suhde vaatii tavallista enemmän pelisilmää. Savvysugar.com kertoo, mitä asioita ei kannata kertoa työnantajalle.

Keskustelet kollegasi palkasta

Ei tunnu koskaan hyvältä saada tietää, että kollegasi tienaa enemmän kuin sinä. Ei ole kuitenkaan sinun asiasi puhua kollegasi palkasta pomosi kanssa, sillä se on epäammattimaista ja asettaa pomosi vaikeaan tilanteeseen. Mikäli haluat puhua palkankorotuksesta, käytä palkkataulukoita ottaaksesi selvää, mitä sinun tulisi tienata.

Sanot työtehtävääsi liian vaikeaksi

On tärkeää, että pomosi tietää jos työtaakkasi on liian iso, mutta keskustele aiheesta varoen. Sen sijaan että sanoisit pomollesi, että työsi on liian vaikeaa ja mahdotonta tehdä, esitä asiasi toisin tai muuten sinut saatetaan korvata toisella.

Annat hänen ymmärtää, että etsit uutta työtä

On kohteliasta antaa pomosi ymmärtää, jos etsit uutta työtä, mutta asia kannattaa esittää järkevästi. Jos käyt aktiivisesti työhaastatteluissa ja lähtösi on vain päivistä kiinni, älä pidä pomoasi pimennossa. Jos olet vain päättänyt meneväsi elämässäsi eteenpäin, on hyvä muistaa, että työnhaku kestää yleensä aikansa. Pomosi saattaa siirtää sinut arvoasteikolla alemmas, vaikka et lähtisikään.

Kerrot hänelle, mitä yrityksen tulisi tehdä toisin

Mikäli pomosi kysyy sinulta, mitä yrityksen tulisi tehdä toisin pärjätäkseen paremmin, kerro hänelle mielipiteesi. Muuten kritiikki voi tuntua selkään puukotukselta ja saa sinut näyttämään epäammattimaiselta ja epäsitoutuneelta työpaikkaasi.

Annat uhkavaatimuksen

Älä sorru uhkailemaan työnantajaasi, jos hän ei anna sinulle palkankorotusta tai ylennystä. Eleesi tulkitaan riidan haastamiseksi, mikä ei tee hyvää työilmapiirille.

Kerrot liikaa yksityiselämästäsi

On hyvä, että pomosi tietää jotakin henkilökohtaisesta elämästäsi. Mutta älä paljasta liikaa: pomosi ei tarvitse tietää, että olet myöhässä koska riitelitte tuhoisasti viime yönä tai et pysty työskentelemään täysillä, koska kärsit krapulasta.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja