Näistä merkeistä tiedät, että pomosi pitää sinusta – vaikka se ei aina siltä vaikuttaisikaan

Onko pomosi käytös vaikeasti tulkittavissa? Seuraavat merkit paljastavat, että olet pomosi suosiossa, vaikka hän ei sitä suoraan osoittaisikaan. 

Osa esimiehistä osoittaa hyvinkin selvästi, jos työntekijä on hänen mieleensä. Positiivinen palaute ja motivointi ovat asioita, jotka saavat työntekijän tunteman olonsa osaksi työyhteisöä. Kaikki esimiehet eivät kuitenkaan toimi yhtä selkeästi. 

Koska työpaikkasi on esimiehesi käsissä, haluat taatusti tietää, pitääkö hän sinusta vai ei. Seuraavat Business Insiderin listaamat vihjeet paljastavat paljon siitä, mitä mieltä esimiehesi on työpanostuksestasi, vaikka hän ei siitä ääneen puhuisikaan.

Saat paljon palautetta – myös negatiivista

Esimies, joka pitää alaistaan pätevänä, antaa hänelle paljon palautetta. Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että kaikki palaute olisi positiivista, johtamisesta kirjankin kirjoittanut Suzanne Bates muistuttaa. Pomosi saattaa antaa sinulle palautetta kovallakin kädellä, mutta asiantuntijan mukaan tämä on merkki ainoastaan siitä, että hän luottaa sinuun ja on valmis antamaan sinulle lisää vastuuta.

Pomosi keskustelee kanssasi monista asioista 

Esimieskoulutuksia tarjoavan RainmakerThinking -yrityksen perustaja Bruce Tulgan paljastaa, että esimiehet keskustelevat yleensä enemmän niiden henkilöiden kanssa, joista he pitävät ja joihin he luottavat.

Jos esimiehesi pyytää usein juuri sinun mielipidettäsi johonkin asiaa ja käyttää paljon aikaa keskustellakseen kanssani, nämä ovat hyviä merkkejä.

Hiljaisuus voi merkitä sitä, että teet työsi hyvin

Yleisesti kuvitellaan, että esimies osoittaa tyytyväisensä työntekijän työpanokseen, mutta aina näin ei ole. Jos pomosi vaikuttaa välinpitämättömältä, se ei välttämättä tarkoita sitä, että hän ei pitäisi sinusta – päinvastoin.

Kyse voi nimittäin olla myös siitä, että teet työsi niin hyvin, että hän ei yksinkertaisesti aina muista kiittää sinua siitä. Voi myös olla, että pomosi ei kuulu niihin ihmistyyppeihin, jotka haluava mielistellä alaisiaan. Jos palautetta ei kuulu, sitä kannattaa itse pyytää, Bates neuvoo.

Sinulle annetaan vastuullisia tehtäviä 

Esimiehet haluavat valtuuttaa vastuullisia tehtäviä niille, joihin he luottavat. Jos olet viime aikoina päässyt osallisiksi tärkeisiin projekteihin tai saanut aiempaa vastuullisempia tehtäviä hoitaaksesi, voit olla varma siitä, että olet pomosi mielestä tehnyt jotain oikein.

Sinua pyydetään opettamaan muita

Jos esimiehesi pyytää sinua jatkuvasti neuvomaan uusia työntekijöitä tai harjoittelijoita, ole otettu. Hän saattaa olla niin vaikuttunut taidoistasi, että haluaa jakaa tietojasi tai taitojasi myös muille. Vaikka uusien työntekijöiden neuvominen saattaakin tuntua sinusta vain ylimääräiseltä työltä, se antaa sinulle myös mahdollisuuden esitellä omia johtamistaitojasi.

Myös silloin, jos pomo lähettää apua kaipaavan työntekijän puheillesi, se on Tulganin mukaan varma merkki siitä, että teet pomosi mielestä hyvää työtä.

Tulevaisuudensuunnitelmistasi kysellään

Tulgan kertoo huomanneensa, että esimiehet kyselevät usein niiden ihmisten kuulumisia ja vointia, kenestä he pitävät. Kysymykset tyytyväisyydestäsi ja yrityksen toiminnasta ovat merkkejä siitä, että esimiehesi haluaa pitää sinut alaisenaan niin pitkään kuin mahdollista.

Vaikka utelut saattavat tuntua hiillostamiselta, esimiehesi haluaa vain olla perillä tulevaisuudensuunnitelmistasi – ja siitä, mitä hän voi tehdä pitääkseen sinut yrityksessä.

Boreout on yhä yleisempi ilmiö työpaikoilla, mutta tiedätkö, mistä siitä on kysymys? Katso vastaus videolta.

Työhönsä tylsistyvää uhkaa boreout 7:39

Lue myös:

    Uusimmat