Mainos

Naisleijonien päävalmentaja tuohtui kyseenalaisesta tuomiosta täysin, videotuomari sai täyslaidallisen: "Etsikää hänet käsiinne"

33:22
Naisleijonille pettymys MM-finaalissa: videolla joukkueen tunnelmia ja pelaajien haastatteluja rankkaritappion jälkeen.

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen oli tuohtunut mies dramaattisen MM-finaalin jälkeen. Kyseenalaisesti hylätty täysosuma kummastutti suomalaisluotsia, joka antoi täyslaidallisen ottelun videotuomaristolle.

Naisleijonien taistelu USA:ta vastaan MM-finaalissa päättyi katkerasti. Suomi ehti jo juhlia maailmanmestaruutta kertaalleen, kun Petra Nieminen latoi irtokiekon häkkiin jatkoajalla. Tilanne kuitenkin muuttui päälaelleen, kun Suomen osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen, mutta USA-vahti Alex Rigsby sai tilanteesta kampitusrangaistuksen, kun hän syöksyi Jenni Hiirikosken päälle.

Ottelun videotuomaristo sai Mustoselta täyslaidallisen. Päävalmentaja Mustonen marssi median eteen päättäväisesti vihko kädessään, jossa luki ottelun päävideotuomarin nimi: Manuela Gröger-Schneider.

– Hän teki päätöksen. Hän on kieltänyt läpivalaisemasta kaiken. Valmentajat ovat halunneet ennen turnausta, että kurinpito ja päätökset läpivalaistaisiin. Etsikää hänet käsiinne. Tämä nainen tietää, miksi he rikkoivat sääntöjä. Hän johtaa muutenkin tätä salaseuraa. Emme saa tietää mistään mitään, Mustonen tylyttää.

Mustosen mukaan valmentajat saivat ennen turnausta tietää, että valmentajanhaasto on teoriassa mahdollista, mutta sitä ei suositeltu käytettävän, koska kaikki maalit ja tilanteet katsotaan etukäteen.

Mustonen käytti kuitenkin haasto-oikeutensa finaalissa, kun hän haastoi tuomareiden ratkaisun heti epäsuotuisan tuomion jälkeen, vaikka Suomi oli jo käyttänyt aikalisänsä ottelun aikana. Tuomarit eivät tätä kuitenkaan muistaneet, vaan tarkistivat osuman vielä kerran.

– Lähdin haastamaan sen jälkeen, kun se tuomittiin. Tiedän, että aikalisä oli jo käytetty. Hän hyväksyi haaston, mikä kertoo missä mennään. Ymmärsin näin, että he olivat unohtaneet, että olin ottanut aikalisän, Mustonen selventää.

"Tämä on täydellinen skandaali"

Mustonen ei itse ollut samaa mieltä tuomareiden päätöksen kanssa, sillä hänen mukaansa Suomen maali olisi pitänyt hyväksyä. Koko kuvio on kieltämättä kertakaikkisen erikoinen. Suomen osuma hylätään, mutta USA:n maalivahti saa tilanteesta rangaistuksen. Mustosen saamien tietojen mukaan säännötkin sen sanovat, että osuma hylättiin perusteettomasti.

– Molari torjuu, pudottaa kiekon ja hyppää kiekon perään, jolloin hän hyppää Jennin jalkojen päälle, joka on selkeästi alueen ulkopuolella. Jos he tekisivät tuomarivirheen ja hylkäisivät maalin, silloin Jepan pitäisi saada käsittääkseni jäähy. Sen tiedon olen saanut, mutta se pitää tarkistaa. Jos heidän maalivahti saa jäähyn, niin olen saanut sen tiedon, että maali pitäisi hyväksyä. Ja hänhän sai jäähyn, Mustonen jatkaa.

– Mikäli tämä pitää paikkaansa, niin tämä on täydellinen skandaali. Eihän MM-kisat voi ratketa noin, että voittamme maailmanmestaruuden ja sitten me ei voitetakaan, Mustonen päivittelee.

Mahdollinen tuomarivirhe oli nähtävissä myös USA:n kultajuhlissa, jotka eivät suomalaisluotsin silmin olleet kovin riemukkaat.

– Kaikki jenkkien pelaajathan tiesivät, että heidän ei olisi pitänyt voittaa. Täysin kuollut joukkue voitti maailmanmestaruuden, koska he tiesivät, että tämä meni nyt vähän niin kuin väärinpäin, Mustonen summaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja