Naisleijonat oli kinkkisessä tilanteessa – voitto voi kosahtaa nilkoille: kapteeni kertoo ison teesin

Katso tästä kohokohdat Naisleijonien ja Sveitsin välisestä alkulohkon päätösottelusta.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkuetta ei varsinaisesti palkittu MM-kisojen Sveitsi-ottelun voitosta. Vastaan puolivälierässä tulee B-lohkon ykkönen Tshekki, kun taas Sveitsi sai tappiolla A-lohkon jumbon Japanin vastaansa. Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski kertoi joukkueen asennoitumisesta MTV Urheilulle.

Jo ennen Tanskan Herningissä käytyä A-lohkon päätöspäivän Sveitsi-ottelua oli tiedossa, että kyseisen ottelun voittaja olisi A-lohkon kolmonen ja saisi vastaan Tshekin tai Ruotsin, kun taas Sveitsi–Suomi-ottelun häviäjä kohtaisi heppoisen Japanin. Suomi oli pöllyttänyt Japania eilen 9–3. 

Tovia ennen Sveitsi–Suomi-ottelua päättyneessä B-lohkon ottelussa Tshekki kukisti Ruotsin 3–0 ja Tshekki varmisti lohkovoiton. Kun Suomi puolestaan nuiji siipirikkoisella joukkueella pelanneen Sveitsin 4–0, Suomen torstaiseksi puolivälierävastustajaksi napsahti Tshekki.

Tshekki on lähtökohtaisesti huomattavasti Japania kovempi vastustaja. Suomen kuusi edellistä ottelua Tshekkiä vastaan ovat kaikki päättyneet yhden maalin erotuksella. Viisi niistä on voittanut Suomi, mutta edellisistä kahdesta heinäkuun peräkkäisten päivien maaottelusta voitot jakautuivat 1–1.

"Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue lähtee voittamaan jokaikistä ottelua"

Ruotsin miesten jääkiekkomaajoukkueelta on ajoittain nähty taktikointia arvoturnausten lohkovaiheessa suotuisampien vastustajien saamiseksi, mutta kuten suomalaiselta maajoukkueelta odottaa sopi, Naisleijonat ei moiseen touhuun lähtenyt.

– Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue kun pukee leijonapaidan päälle, se lähtee voittamaan jokaikistä ottelua. Se oli meidän lähtökohtamme tähän otteluun, että lähdetään voittamaan, kapteeni Jenni Hiirikoski sanoi painokkaasti.

Vaikka se voitto johtikin nyt tukalaan puolivälierävastustajaan, Tshekkiin.

– Sieltä tulee hyvin energinen joukkue vastaan. He ovat tosi taitavia kiekollisia pelaajia. Siihen puree varmasti meidän tiivis viisikkopelaamisemme. Hyökätään viidellä ja puolustetaan tiiviisti, ja tietysti klassinen erikoistilannepelaaminen on isossa arvossa tästä eteenpäin, Hiirikoski ruoti.

Kova alku, hanat auki ja voittoja

Naisleijonat hävisi lohkovaiheessa ensin lajin mahtimaille Kanadalle ja Yhdysvalloille ennen voittojaan Japanista ja Sveitsistä.

– Tiedettiin, että meillä on tosi kova alku, Kanada ja Jenkit. Kanada-pelissä oli varmasti paljon hyvääkin, mutta Jenkki-pelistä jäi paljon parannettavaa. Japani-pelissä saatiin maalihanat auki ja vapautunut fiilis joukkueeseen.

– Tänään oli kyllä aika erikoinen Sveitsi vastassa. Tempo oli aika alhaalla koko ottelun. Hyvä voitto siitä, Hiirikoski veti yhteen.

Hiirikoski palkittiin ennen Sveitsi-ottelua siitä, että hänellä on enemmän pelattuja naisten MM-turnauksia kuin kenelläkään muulla, 14.

Torstai näyttää, jatkuuko Naisleijonien voitokas trendi. Kaikki puolivälieräottelut pelataan tuolloin.

Lue myös:

    Uusimmat