Naisleijonien voitolla pirullinen seuraus – puolivälierään pamahti paha vastustaja

Katso tästä kohokohdat Naisleijonien ja Sveitsin välisestä alkulohkon päätösottelusta.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue päihitti Sveitsin MM-kisojen alkulohkon päätösottelussaan 4–0. Voitto johti kuitenkin ennakolta pahaan puolivälierävastustajaan.

Naisleijonat pelasi A-lohkossa, josta kaikki viisi joukkuetta etenevät puolivälieriin. Ennen Tanskan Herningissä käytyä Sveitsin ja Suomen välistä ottelua oli selvää, että matsin voittanut joukkue sijoittuisi lohkokolmoseksi ja ottelun hävinnyt lohkoneloseksi.

Metkaa oli, että A-lohkon kolmonen kohtaa puolivälierässä B-lohkon voittajan. B-lohkon voitto oli auki Tshekin ja Ruotsin välillä, kun joukkueet kohtasivat tänään oman lohkonsa päätöspelissä.

Selvillä jo oli, että A-lohkon neloselle napsahtaa puolestaan vastaan heppoisena pidetty Japani, jonka jääminen A-lohkon jumboksi oli varmistunut. 

Suomi pöllytti Japania suorastaan leikitellen eilisessä matsissa loppulukemin 9–3. Sveitsi-ottelun häviämällä Suomi olisi saanut Japanin vastaansa.

Kun Naisleijonat päihitti siipirikkoisella joukkueella pelanneen Sveitsin – Susanna Tapanin, Elisa HolopaisenKrista Parkkosen ja Ronja Savolaisen viimeistelemillä maaleilla 4–0 – Suomea vastaan puolivälierässä tulee lähtökohtaisesti vaikea Tshekki, joka varmisti B-lohkon voiton lyötyään Ruotsin 3–0. Sveitsiä vastassa puolivälierässä on Japani.

B-lohkon kaikki neljä peliään voittanut Tshekki on ollut Suomelle tiukka vastustaja. Joukkueet pelasivat viimeksi vastakkain kahdessa maaottelussa heinäkuun lopulla. Tshekki voitti ensimmäisen kyseisistä kohtaamisista voittomaalikilpailun jälkeen 3–2, kun taas Suomi raapi seuraavana päivänä käydyn pelin edukseen lukemin 4–3.

Viimeiset kuusi Suomen ja Tshekin välistä ottelua ovat kaikki päättyneet yhden maalin erotuksella, olkoonkin että Suomi on voittanut viisi noista peleistä.

Puolivälieräottelut käydään torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat