Naisen välienselvittely ex-puolison kanssa sai järkyttävän lopun – yksi ilmakiväärin luodeista pysähtyi sydämen viereen

Naisen välienselvittely entisen avopuolison kanssa päättyi siihen, että mies vietti sairaalassa seuraavat päivät. Jos keuhkon läpäissyt ilmapistoolin luoti olisi edennyt yhtään syvemmälle, se olisi osunut sydämeen.

Rikokset tapahtuivat kesällä 2018 Rovaniemellä.

Nainen kertoi asuneensa miehen kanssa yhdessä seitsemän vuotta. Oikeudessa nainen kertoi, että miehelle oli jäänyt hänen tavaroitaan, eikä niiden hakemisesta ollut tullut mitään. Niinpä nainen otti kaksi miespuolista kaveriaan "turvaamaan" käyntiä ex-puolisonsa luona.

Kolmikko oli varustautunut vierailuun ilmapistoolilla ja kaasusumuttimella.

Mies oli nukkumassa uuden naisystävänsä kanssa, kun kolmikko tunkeutui sisälle miehen asuntoon. Kolmikko oli alkanut uhkailla miestä ja jossakin vaiheessa uusi naisystävä oli poistunut paikalta.

Kolmikko pakotti miehen istumaan sängyn reunalle ja alkoi pahoinpidellä häntä. Kolmikko löi ja potki uhriaan ja ampui häntä ilmapistoolilla lukuisia kertoja ympäri kehoa.

Valeltiin bensalla

Pahoinpitely jatkui jatkumistaan. Sen aikana uhria lyötiin astalolla päähän ja vartaloon, hänet sidottiin ja pakotettiin syömään asunnosta löytyneitä kirjeitä. 

Kolmikko uhkaili uhria monenlaisella väkivallalla, kuten polvien murskaamisella, sähköiskuilla ja vesikidutuksella. He kaatoivat myös uhrin päälle bensaa ja heiluttelivat tupakansytytintä hänen lähellään.

Kolmikko pakotti puukolla ja aseella uhaten uhrinsa soittamaan äidille ja pyytämään rahaa. Kolmikko rikkoi ja varasti myös uhrinsa tavaroita.

Kun mies vihdoin vapautui piinaajistaan, hän joutui useiksi päiviksi sairaalahoitoon. Lääkärintodistuksen mukaan mies oli yltä päältä veressä ja ruhjeilla, erittäin kivualias ja hätääntynyt. 

Miehellä oli tikkausta vaativia haavoja päässään ja joka puolella vartaloa ja raajoissa luotien reikiä. Yksi ilmakiväärin luodeista oli läpäissyt keuhkon ja pysähtynyt aivan kiinni sydämeen.

Lääkärin mukaan ampuminen oli aiheuttanut potentiaalisen hengenvaaran.

Uhrin perässä sairaalaan

Uhrin koettelemukset eivät loppuneet vielä tähänkään, sillä yksi asunnolla pahoinpitelyyn osallistuneista miehistä tunkeutui vielä kaverinsa kanssa sairaalaan. Käynnin aikana he veivät miehen pankkikortin ja vaativat saada tietää sen tunnusluvun.

Kaksikko teki vähäisiä ostoksia pankkikortilla.

Lapin käräjäoikeus piti miehen kotiin tunkeutumista ja asunnossa tapahtuneita tapahtumia törkeänä kotirauhan rikkomisena, törkeänä ryöstönä ja törkeänä vapaudenriistona. Rovaniemen hovioikeus muutti ryöstön perusmuotoiseksi.

Nainen, 33, ja mies, 33, saivat rikoksistaan rangaistukseksi hovioikeudessa kaksi vuotta ja neljä kuukautta ehdotonta vankeutta. Porukassa mukana ollut ja myös sairaalaan tunkeutunut 30-vuotias mies sai 2,5 vuotta ehdotonta vankeutta.

Lisäksi kolmikko joutuu maksamaan uhrilleen 8 000 euroa haitta- ja kärsimyskorvauksia.

Lue myös:

    Uusimmat