14-vuotiasta tyttöä kidutettiin Lahdessa raa'asti – kolmelle syytteet törkeistä rikoksista

Tutkinnanjohtaja kertoo Lahden karusta kidutusväkivallasta 11:12
Tutkinnanjohtaja kommentoi tapausta MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa viime vuonna. Katso haastattelu yltä.

14-vuotias lahtelaistyttö joutui raa’an kidutusluotoisen väkivallan uhriksi Lahden Kiveriössä loppuvuodesta 2021. Kolmea epäiltyä vastaan on nyt nostettu syytteet.

Teosta epäiltyä kolmikkoa syytetään törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä vapaudenriistosta, ryöstöstä sekä oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Syytteet on toimitettu Päijät-Hämeen käräjäoikeuteen, missä asiaa tullaan puimaan myöhemmin.

Rikoksista on epäilty 19-vuotiasta miestä ja saman ikäistä naista sekä 18-vuotiasta miestä. Kolmikko on ollut jutun esitutkinnan aikana tutkintavankeudessa, mutta heidät on sittemmin vapautettu.

"Surullinen ja hyvin väkivaltainen tapaus"

Raju väkivaltarikos tapahtui Lahden Kiveriössä joulukuussa 2021. Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lila Havusela kommentoi tapausta MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa viime maaliskuussa.

Havuselan mukaan kyseessä oli "surullinen ja hyvin väkivaltainen" tapaus.

– Ihmisarvoa loukkaavalla tavalla nöyryytettiin lasta, tutkinnanjohtaja kommentoi.

14-vuotiasta tyttöä muun muassa uhattiin ja viillettiin teräaseella. Tytön kättä poltettiin hellalla ja tyttö pakotettiin juomaan klooria sekä nuolemaan vessanpönttöä ja verta lattialta.

Tyttöä nöyryytettiin myös hänen hiuksiaan leikkaamalla. Hänet myös pakotettiin imuroimaan leikatut hiukset lattialta.

Poliisi kuvaili fyysisen ja henkisen väkivallan jatkuneen ajallisesti kauan. Tekojen lomassa tytöltä vietiin omaisuutta.

Tutkinnanjohtaja luonnehti julman väkivaltavyyhdin taustalla olleen ihmissuhteisiin liittyvää mustasukkaisuutta sekä epäilyjä siitä, että 14-vuotias olisi "vasikoinut" jotain.

Tutkinnanjohtaja kertoi tapauksen tuoneen mieleen Helsingin Koskelan teinimurhan vuodelta 2020. Koko haastattelun voi katsoa artikkelin yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat