Naisen kaunis kiitoskirje kaikille kätilöille: ”Näette meidät kauheimmillamme”

Tuore äiti haluaa kiittää kaikkia niitä henkilöitä, jotka auttavat äitejä saattamaan lapsia maailmaan. 

Pienen pojan tuore äiti haluaa sairaalahenkilökunnan tietävän, kuinka arvokasta työtä he oikein tekevätkään. Pitkän ja rankan synnytyksen kokenut nainen päätti kirjoittaa koskettavan kirjeen kaikille niille kätilöille, jotka olivat läsnä ja auttoivat häntä rankan kokemuksen aikana. Kirje julkaistiin Babble-sivustolla.

Hän itse kertoo ymmärtäneensä kätilöiden arvon vasta paljon myöhemmin synnytyksen jälkeen. Oletko sinä muistanut kiittää niitä uskomattomia henkilöitä, jotka olivat apuna lapsesi synnytyksessä?

On hurjaa, mitä kaikkea teidän pitää nähdä päivittäin...

"Ravaatte käytäviä pitkin yhä uudestaan ja uudestaan, koska ette voi ikinä olla varma, mikä hullu tilanne jokaisen oven takana odottaa. Käytte huolellisesti läpi synnytyssuunnitelmat ja teette parhaanne kunnioittaaksenne toiveitamme.

Näette meidät kauheimmillamme. Emme ole täysin kykeneväisiä todistamaan kaikkea sitä työtä, mitä teette. Emme pysty näkemään omaa nenäämme pidemmälle. Mutta te tiedätte ja ymmärrätte. 

Näette meidät suurimman ilon hetkenä, mutta myös kaiken kivun ja murheiden keskellä. Peittelette omia kyyneleitänne käytävillä ja tarjoatte aina ymmärrystä, olipa se sitten viesti kehonkielellä tai hellä kosketus käsivarteen.

Vietätte tunteja kanssamme vastaamalla hulluihin kysymyksiin. Huolehditte asioista, kun emme pysty ajattelemaan selkeästi. Autatte meitä, kun olemme niin väsyneitä, ettemme pysty pitämään silmiä auki enää sekuntiakaan. Te autatte meitä istumaan ja seisomaan. Te autatte meitä selviämään suihkuun ja kerrotte miten tuttipulloa tulisi oikeaoppisesti käyttää.

Näytätte meille, kuinka vastasyntynyttä käsitellään, vaikka luontevia liikkeitänne onkin vaikea kopioida. Te autatte pelokkaita isiä ja isompia sisaruksia tuntemaan itsensä erityiseksi.

Joten haluan sanoa kiitos. Kiitos jokaisen uuden hullun äidin kohtaamisesta. Kiitos kaikista niistä synnytyksistä, jotka olette kokeneet ja jotka ovat vielä edessänne. Ansaitsette kaiken kiitoksen. Ajattelin vain itseäni, mutta nyt vasta myöhemmin ymmärrän arvonne. Toitte rauhallisuutta ja luottamusta epävarmalla hetkellä.

Kiitos, että pidätte äideistä ja heidän vauvoistaan huolta. Kiitos, että olette siellä. Kiitos kaikesta mitä teet. Kiitämme teitä sydämiemme pohjasta."

Mihin äitiä tarvitaan? Katso videolta suomalaislasten vastaukset:

Lähde: Babble

Lue myös:

    Uusimmat