Nainen yritti puukottaa tuttavansa hengiltä parkkihallissa Tampereella – tuomioksi 3,5 vuotta vankeutta

Pirkanmaan käräjäoikeus on antanut tuomionsa tapauksessa, jossa nelikymppinen nainen yritti puukottaa tuttavansa hengiltä Tullintorin parkkihallissa Tampereen keskustassa.

Rikos tapahtui tapaninpäivänä 26. joulukuuta viime vuonna. Syytetty oli ollut liikkeellä kahden miehen kanssa, kun he olivat kohdanneet uhrin parkkihallissa.

Naisten välille oli tullut ensin sanaharkkaa viikkojentakaisesta riitatilanteesta. Syytetyn mukaan uhri oli varastanut syytetyn kumppanilta lääkkeitä ja rahaa, kun tämä oli ollut tiedottomassa tilassa. 

Syytteen mukaan nainen oli lyönyt uhria ainakin neljästi veitsellä, jonka terämitta oli noin yhdeksän senttiä. Iskut olivat osuneet kaulaan, rintaan sekä olkavarteen ja aiheuttaneet potentiaalisen hengenvaaran. Nainen oli myös lyönyt uhria nyrkillä pään alueelle.

Hengenvaarallinen väkivalta keskeytyi, kun vartija saapui paikalle. Seurueen miesjäsenet olivat joutuneet repimään puukottajan irti uhrin kimpusta.

Naiset olivat tunteneet toisensa teini-ikäisistä saakka.

Motiivina kosto

Syytetty kiisti tapon yrityksen ja katsoi syyllistyneensä hätävarjelun liioitteluna tehtyyn törkeään pahoinpitelyyn. Hän kuvitteli osuneensa uhria ainoastaan toppatakkiin. Tuomitun mukaan puukko oli ollut sattumoisin hänen kädessään juuri, kun hän oli kohdannut uhrin. 

Oikeus katsoi, että puukottajan motiivina ei kuitenkaan ollut pelko tai hätäännys, vaan kosto ja aggressio menneistä tapahtumista.

Tiina Susanna Ahola, 43, tuomittiin tapon yrityksestä 3 vuoden ja 6 kuukauden vankeuteen. Lisäksi hän joutuu korvaamaan uhrille muun muassa kivusta ja särystä korvauksia 5 500 euroa. 

Myös uhri sai syytteen pahoinpitelystä, sillä hän oli lyönyt puukottajaa kerran kasvoihin ennen puukotusta. 42-vuotias nainen tuomittiin pahoinpitelystä 25 päiväsakkoon, joista hänen tuloillaan kertyi maksettavaa 150 euroa.

Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja