Mies surmasi samoissa uusnatsipiireissä liikkuneen miehen 50 puukoniskulla Riihimäellä – taustalla mustasukkaisuutta eksästä

Syyttäjä vaatii elinkautista vankeusrangaistusta 29-vuotiaalle miehelle, joka syyttäjän mukaan iski toista miestä puukolla ainakin 50 kertaa Riihimäellä joulukuussa. Murhasyytteen käsittely alkoi maanantaina Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.

Veriteko tapahtui itsenäisyyspäivän aattona omakotitalossa, jonka yläkerrassa syytetty mies asui vuokralla. Mediatietojen mukaan sekä syytetty että uhri olivat kuuluneet sittemmin kiellettyyn uusnatsijärjestö Pohjoismaiseen vastarintaliikkeeseen (PVL).

Myös esitutkinnassa kuullut ihmiset puhuvat yhteisestä aatteesta, kerhosta, itsenäisyyspäivän marsseista ja lehtisten jakamisesta Helsingissä. Poliisin esitutkinnan perusteella teon motiivi ei kuitenkaan liittynyt miesten mahdollisiin äärioikeistokytkentöihin.

Kuulusteluissa syytetty kertoi olleensa mustasukkainen talon omistavasta naisesta, jonka kanssa hänellä oli aiemmin ollut jonkinlainen suhde.

Syytetty haluaa mielentilatutkimukseen

Tapahtumapäivänä uhri, 39-vuotias mies, oli käymässä naisen luona omakotitalossa. Esitutkinnan mukaan syytetty hermostui tästä ja heitti ensin kahvakuulan läpi uhrin auton ikkunasta, kun auto oli pysäköitynä talon pihalla. Sen jälkeen mies käytti toista kahvakuulaa oven lukon murtamiseen ja kävi uhrin kimppuun.

Syyttäjän mukaan mies löi uhria puukolla ainakin 50 kertaa päähän, kaulaan, ylävartaloon ja käsiin tämän yrittäessä puolustautua. Lisäksi syytetty iski uhria teleskooppipatukalla ainakin kaksi kertaa, haastehakemuksessa sanotaan.

– Ottaen huomioon teräaseen lyöntien lukuisuus, lyöntien kohdistuminen hengenvaarallisille alueille, lyöntien väistämättä aiheuttama erityisen suuri tuska (uhrille) ennen tämän kuolemaa, kahden tekovälineen käyttäminen sekä teon osoittama sitkeä surmaamispyrkimys, on rikos tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla, syyttäjä katsoi.

Syyttäjän mukaan syytetty oli myös jatkanut uhrin puukottamista, kun uhri oli maannut maassa. Syytetty oli jo aiemmin puhunut uhrin tappamisesta, syyttäjä sanoi.

Kirjallisessa vastauksessaan käräjäoikeudelle mies myöntää aiheuttaneensa uhrin kuolemaan johtaneet vammat. Hän kuitenkin kiistää syytteen murhasta. Hän on pyytänyt mielentilatutkimukseen pääsyä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja