Kymmentä ulkomaalaistaustaista miestä epäillään rajusta väkivaltarikoksesta ja ryöstöstä – kahta nuorta uhria hakattiin pesäpallomailalla ja puukotettiin

Kymmenen noin 20–25-vuotiasta ulkomaalaistaustaista miestä on tänään vangittu lukuisista rikoksista epäiltyinä, Helsingin poliisi kertoo.

Miesjoukkoa epäillään törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä ryöstöstä. Viittä miestä epäillään myös ampuma-aserikoksesta. Rikoksesta epäillyt vangittiin tänään todennäköisin syin kyseisistä teoista epäiltyinä.

Helsingin käräjäoikeuden pakkokeinolistalta selviää, että kaikki epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä. Suurin osa heistä on nimien perusteella somalitaustaisia.

Miesjoukko aiheutti häiriötä

Helsingin poliisi kertoo asiasta tiedotteessaan. 

– Hätäkeskus sai lauantaina 27. maaliskuuta ilmoituksen, jonka mukaan Pikku-Huopalahdessa riehuu ja aiheuttaa häiriötä suuri miesjoukko. Hetkeä myöhemmin hätäkeskukseen ilmoitettiin, että tapahtumapaikalla oli puukotettu 18-vuotiasta miestä ja potkittu ja hakattu pesäpallomailalla alaikäistä poikaa, tiedotteessa kerrotaan.

Poliisin mukaan paikalta poistui kolme henkilöautoa, jotka poliisi pysäytti Mannerheimintiellä. 

Autoista otettiin kiinni kymmenen henkilöä, jotka ovat syntyneet 1990-luvulla. Virkavalta takavarikoi autoista useita pesäpallomailoja, kaksi viidakkoveistä, muita teräaseita ja ampuma-aseen.

Tämä tapahtumista tiedetään

Tutkinnassa on selvinnyt, että miesjoukko lähti lauantaina liikkeelle Vantaalta, mistä he olivat ostaneet useita pesäpallomailoja. Sen jälkeen epäillyt suuntasivat autoilla Pikku-Huopalahteen, jossa esitutkinnan mukaan noin 10–15 miestä hyökkäsi alaikäisen ja täysi-ikäisen asianomistajan kimppuun.

MTV Uutisten tietojen mukaan myös molemmat uhrit ovat ulkomaalaistaustaisia.

– Esitutkinnassa selvisi, että alaikäisen asianomistajan kolme kaveria pääsivät tilanteesta karkuun, mutta hän itse kaatui ja joukko sai hänet kiinni. Epäillyt hakkasivat häntä pesäpallomailoilla, potkivat ja varastivat häneltä matkapuhelimen. Samaan aikaan paikalla oli aiemmin mainittu toinen, täysi-ikäinen asianomistaja, jota joukkio puukotti jalkaan, poliisin tiedotteessa kuvaillaan tapahtumia.

Alaikäinen asiaomistaja pahoinpideltiin poliisin mukaan “ilmeisesti epähuomiossa tai varmuuden vuoksi”.

– On vaikea kuvitella, miksi joukko parikymppisiä miehiä muuten hakkaisi alaikäistä poikaa pesäpallomailoilla, sanoo tutkinnanjohtaja Jari Koski tiedotteessa.

Polisiin mukaan kyseessä vaikutti olevan ennalta sovittu ja suunniteltu väkivallanteko. Virkavallan mukaan asiasta ei toistaiseksi tiedoteta enempää. 

Juttua editoitu klo 17.39: Jutussa luki aiemmin, että suurin osa epäillyistä olisi arabitaustaisia, mutta he ovatkin somalitaustaisia.

Lue myös:

    Uusimmat