Nainen väittää: Syö näin, etkä koskaan kärsi kuukautiskivuista!

Kuukautiskivut voivat pahimmillaan viedä sängyn pohjalle. 

Kuukautiskipujen ja naisten terveyden asiantuntijaksi itseään tituleeraava Melissa Turner paljastaa, kuinka sai omat endometrioosin eli kohdun limakalvon pesäkesirottumataudin aiheuttamat ankarat kuukautiskipunsa loppunaan kokonaan.

Turner kirjoittaa huomanneensa lukuisten kokeilujen jälkeen joidenkin ruoka-aineiden selvästi helpottavan kipuja ja joidenkin taas vahvistavan niitä.

Näillä vinkeillä Turner kertoo päässeensä kuukautiskivuista eroon:

1. Syö enemmän tummanvihreitä kasviksia

Tummanvihreissä kasviksissa on runsaasti foolihappoa, kuitua, kalsiumia, rautaa sekä A-, C- ja K-vitamiinia. Näitä on esimerkiksi lehtikaalissa, parsakaalissa, keräkaalissa, lehtijuurikkaassa ja pinaatissa. Syömällä näitä saa rutkasti hyviä ravintoaineita, jotka myös ehkäisevät tulehduksia.

Nämä kasvikset helpottavat yleisimpiä kuukautisiin liittyviä oireita, kuten turvotusta, kipua, hormonien epätasapainoa sekä ruoansulatusongelmia.

2. Vähennä tulehdusta aiheuttavia ruokia

Turnerin mukaan joidenkin ruoka-aineiden on todettu aiheuttavan enemmän tulehdusta ja kipua endometrioosin kanssa kamppailevien naisten keskuudessa. Yksi näistä aineista on gluteeni, jota on viljatuotteissa. Turner kehottaa välttämään gluteenia kokonaan. Sen sijaan kannattaa syödä kvinoaa, tattaria ja hirssiä.

Toinen Turnerin mukaan välttelyn arvoinen aines on sokeri. Sokeri aiheuttaa kehon hormonitoiminnan epätasapainoa nostamalla estrogeenitasoja ja aiheuttamalla täten kohdun kramppeja. Jättämällä sokerin pois ruokavaliosta kivut helpottuvat. Turnerin mukaan muita tulehdusta aiheuttavia ruoka-aineita ovat myös maitotuotteet, tyydyttynyt rasva, suola ja kofeiini.

Lisäksi nainen vinkkaa syömään magnesiumia, omega 3 -rasvahappoja, C-vitamiinia ja glutationia, joka on antioksidantti. Näitä saa kalasta, hedelmistä, kasviksista sekä kaakaopavuista.

3. Paranna ruoansulatusta

MindBodyGreen-sivuston mukaan endometrioosi on tunnistettu autoimmuunisairaudeksi. Koska ihmisen immuunijärjestelmästä noin 70 prosenttia sijaitsee suolistossa, neuvoo Turner huolehtimaan suoliston terveydestä. Esimerkiksi inkivääriolut, hapankaali ja itsetehty jogurtti kookosmaidosta voivat auttaa suoliston hyvinvoinnissa.

Hyvinvoivan suoliston lähtökohta on kuidun saannista huolehtiminen.

 

Lue myös:

    Uusimmat