Nainen: Tämän takia mies pelkää sitoutua

Etkö ymmärrä, minkä takia mies on sitoutumiskammoinen? MarieClaire.comilla on vastaus!

Monet miehet pelkäävät pitkiä parisuhteita. Naisen voi olla vaikea ymmärtää, miksi sitoutuminen on miehelle vaikeaa. MarieClaire.comin toimittaja Rich Santos kertoo, mikä miehiä sitoutumisessa pelottaa.

Kyllästytte toisiinne

Tutustuminen on kaiken kaikkiaan hyvä asia. Opitte tietämään, kuinka toinen ilahtuu, ärsyyntyy tai tulee onnelliseksi. Lisäksi tiedätte kaikki toisen ärsyttävät ja hassut piirteet. On pelottavaa oppia tuntemaan toinen niin hyvin. Se lisää sitoutumiskammoa ja läheisyyden pelkoa.

Ei haasteita

Kun opitte tuntemaan toisenne, parisuhteesta katoavat myös haasteet. Tämä poistaa mukavan jännityksen ja epävarmuuden, joka on läsnä etenkin parisuhteen alkutaipaleella. Kun parisuhteessa ei ole enää haastetta, ihminen ei enää työskentele toisen eteen yhtä kovasti. Tämä taas voi johtaa siihen, että alatte pitää toisianne itsestäänselvyyksinä.

Elämästä tulee vaikeampaa

Pitkäaikaisessa suhteessa on omat haasteensa: lapset vievät osan huomiosta, kuten myös juoksevat asiat kotona. Mitä enemmän huolehtii muista asioista, sitä vähemmän huomioitte toisianne. Tilanteen plussapuoli on se, että kun lapset ovat aikuistuneet, löydätte toisenne taas uudestaan.

Kipinä katoaa

Parisuhteen alussa kipinät lentelevät puolin ja toisin. Ajan myötä totutte elämään yhdessä, eikä kipinä enää ole entisellään. On vaikeaa säilyttää uutuudenviehätys suhteessa.

Olet liian tyytyväinen itseesi

Vakituisessa parisuhteessa on helppoa unohtaa, kuinka tärkeitä esimerkiksi treffit ovat. Et enää samalla tavalla yritä olla parhaimmillasi toisen seurassa. Pelottavinta on, että harva tajuaa edes tekevänsä näin.

Paineet

Mitä vakavampi parisuhde on, sitä vaikeampaa on erota. Ei ole helppoa antaa puheluiden mennä vastaajaan ja toivoa, että suhde vain hiljalleen loppuu. Mies ajattelee, että on helpompaa erota puolen vuoden kuin kokonaisen vuoden jälkeen. Avioliiton päättäminen taas vaatii paljon aikaa ja energiaa.

Täytyy tehdä uhrauksia

Naimisissa olevat usein valittavat, kuinka joutuivat luopumaan monista asioista avioliiton myötä. On helpompi tavoitella omia unelmiaan sinkkuna.

Onko hän se oikea?

Kuinka voi tietää, onko henkilö juuri se, jonka kanssa kannattaa lyödä hynttyyt yhteen? Yksi suurimmista syistä sitoutumiskammolle on se, että miehet usein miettivät, löytyykö jostain jotain parempaa.

Yhteiset päätökset

On helpompi tehdä päätöksiä yksin. Parisuhteessa täytyy tehdä yhteisiä päätöksiä, eivätkä miehet pidä siitä.

Erakoituminen

Bileet eivät voi jatkua ikuisesti, mutta elämästä tulee tylsää, jos erakoituu muista ihmisistä. Parisuhteessa on helppoa viettää aikaa vain kahdestaan, mutta pidemmän päälle se ei toimi. Älä siis tapa sosiaalista elämääsi parisuhteessa.

Houkutukset

Mies tulee varmasti kohtaamaan parisuhteen aikana uusia kiinnostavia ihmisiä. Kyse onkin siitä, että varatun täytyy vastustaa houkutusta.

MTV3/Helmi

Lähde: Marieclaire.com/Rich Santos

Kuva: Colourbox

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja