Nainen meni lääkäriin, koska käsivarsiin sattui – kärsikin äärimmäisen harvinaisesta taudista, jonka vuoksi hänen luunsa "katoavat"

Suosikkibloggaaja kertoo masennuksestaan: ”Päällepäin ei varmaan kukaan arvaisi" 8:19

44-vuotias nainen sai tietää kärsivänsä hyvin harvinaisesta sairaudesta.

Yllä olevalla videolla kerrotaan masennuksesta, jota ei välttämättä huomaa päällepäin.

Nimettömäksi jäänyt 44-vuotias nainen meni lääkäriin melko viattoman oireen vuoksi: hänen käsivarsiinsa sattui. Sinnikästä kipua tuntui muun muassa olkapäässä, eikä siihen löydetty parannuskeinoa, kertoo Livescience-sivusto.

Naisen luut vaikuttivat katoavan

Nainen kävi lääkärissä yli vuoden ajan, ja hänellä epäiltiin muun muassa syöpää. Diagnoosi osoittautui kuitenkin vääräksi. Ongelmaksi muodostui myös se, että nainen sai murtumia aivan pienistäkin vammoista.

Hänestä otettiin hoidon aikana röntgenkuvia. Kuvia verratessaan lääkärit havaitsivat jotakin uskomatonta: naisen luut vaikuttivat katoavan kuvista.

Kävi ilmi, että nainen kärsii hyvin harvinaisesta taudista, joka saa hänen luunsa katoamaan. Käden luut vaikuttivat kadonneen röntgenkuvista, koska ne olivat korvautumassa verisuonistolla.

Maailmassa vain 64 samanlaista tapausta

Vain 64 samanlaista tapausta tunnetaan maailmanlaajuisesti. Naisen tilanteesta kirjoitettiinkin tapausraportti BMJ Case Reports -julkaisuun.

Syytä sairaudelle ei tunneta. Se vaikuttaa usein vain tietyssä kehon osassa. Myöskään standardihoitoa ei ole olemassa, mutta potilaita hoidetaan esimerkiksi leikkauksin. Toisinaan tauti paranee itsekseen.

– Tämä on pohjimmiltaan haastava tauti, jossa todisteisiin pohjautuva taudinhallinta on vielä puutteellista, raportissa todetaan.

Lue myös:

    Uusimmat