Mainos

Nainen löysi ex-miehensä lataamia pariskunnan seksivideoita Youtubesta – miehen selitys oikeudessa: Halusi saada yhteyden naiseen

Miesystävä latasi Youtube-videopalveluun julkisesti nähtäväksi pariskunnan seksivideoita eron jälkeen. Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi miehen salakatselusta ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä. Syyte seksin salakuvaamisesta kuitenkin kumottiin Turun hovioikeudessa.

Vastikään eronnut nainen sai yhtäkkiä sähköpostin, jossa hänen ja entisen kumppaninsa yhteiselle Youtube-kanavalle kerrottiin ladatun kolme videota.

Youtube-kanavalta nainen löysi julkisesti nähtävissä olevia videoita, joissa yhdessä kuvattiin hänen ja ex-miehensä riitelyä ja kahdessa heidän välistä seksuaalista kanssakäyntiä.

Hätääntynyt nainen soitti ystävälleen ja pyysi apua videoiden poistamiseksi. Ystävä kehotti olemaan yhteydessä Youtuben ylläpitoon, joka poisti videot. 

Kiistelyä salakuvaamisesta 

Käräjäoikeudessa mies perusteli seksivideoiden julkaisua sillä, hän halusi teon kautta saada yhteyden entiseen kumppaniinsa. Käräjäoikeudessa kiisteltiin siitä, oliko myös toinen kuvatuista videoista tehty yhteisymmärryksessä vai ei.

Nainen kertoi oikeudessa, että pariskunnalla oli tapana kuvata yhdessä seksiä sisältäviä videoita, mutta videot oli tarkoitettu ainoastaan omaan käyttöön eikä julkaistavaksi.

Naisen mukaan toinen videoista oltiin kuvattu salaa, koska hän ei ollut tietoinen eikä antanut suostumusta videon kuvaamiseen. Hän kertoi käräjäoikeudessa, että sai tietää videon olemassaolosta vasta Youtube-kanavalta.

Videon kuvakulmasta päätellen se oltiin kuvattu hyllyltä käsin kameralla tai kännykällä.

Häpeää ja ahdistusta videoista

Miehen näkemys tapahtumien kulusta oli kuitenkin toinen. Hänen mukaansa video oli tehty yhteisymmärryksessä ja että pariskunnalla oli tapana kuvata kyseisiä videoita.

Miehen mukaan kuvaamiseen käytetty matkapuhelin oli laitettu hyllylle kuvaamaan yhdessä.

Oikeudessa kuultiin todistajana naisen ystävää, joka kertoi oikeudelle videoiden sisällöstä ja arkaluontoisuudesta.

Ystävän mukaan videoilla oli nähtävissä erittäin arkaluontoista materiaalia ja että osapuolet pystyi helposti tunnistamaan niistä. Ystävän mukaan videot oli myös helppo löytää miehen ja naisen nimellä.

Naisen mukaan videoiden julkistaminen aiheutti hänelle masennusta, ahdistusta ja häpeää.

– (Asianomistaja) on kertonut, että hän koki häpeää asiasta ja edelleen välillä mietti, kuka videon on nähnyt ja mahdollisesti ladannut ja mahdollisesti jakaa eteenpäin.

Nainen antoi kuvaamisen anteeksi

Käräjäoikeus tuomitsi miehen salakatselusta ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä. Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen salakatselun osalta ja vaati tuomiota kumottavaksi.

Hovioikeus päätti kumota miehen tuomion, koska naisen kertomus muuttui hovioikeudessa.

Nainen kertoi hovissa, että hän oli tullut tietoiseksi miehen kuvaamasta videosta jo seurustelun alkuaikana nähtyään sen miehen tietokoneella, mutta antanut videon kuvaamisen hänelle anteeksi.

Hovioikeus katsoi, että naisen kertomuksen muuttuminen vähentää kertomuksen kokonaisuskottavuutta, jonka vuoksi hänen versionsa tapahtumien kulusta ei yksin riitä näytöksi salakatselusta tuomitsemiseen.

Näin ollen käräjäoikeuden tuomio salakatselusta kumottiin ja sen osalta myös vahingonkorvausvaatimuksesta luovuttiin.

Käräjäoikeuden tuomion mukaisesti mies tuomittiin maksamaan naiselle kärsimyskorvausta 2 000 euron edestä sekä maksamaan 600 euroa sakkoja. Koska hovioikeudessa yksi syytekohta hylättiin, sakkorangaistuksen suuruutta vähennettiin 300 euroa. 

Tuomio annettiin asiasta viime viikolla. 

Video alla: Verkossa leviää erilaisia seksihuijausviestejä: 

7:18

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja