Nainen ei väistänyt karhuperhettä Yellowstonessa ja sai vankilatuomion: "Kävi tuuri, ettei hän ole raadeltu turisti"

Samantha Dehring on saanut neljän päivän vankilatuomion, koska ei tehnyt Yhdysvaltain Yellowstonen kansallispuistossa tietä harmaakarhulle ja sen kolmelle pennulle. Asiasta uutisoi The New York Times.

Lisäksi 25-vuotias nainen sai vuoden ehdonalaista, 1 000 dollarin sakot ja hän joutuu myös tekemään 1 000 dollarin edestä yhteiskuntapalvelua Yellowstonen villieläinten suojelurahastolle. Dehring ei myöskään saa vierailla Yellowstonessa seuraavaan vuoteen.

Dehring myönsi syyllisyytensä syytteeseen, jossa todettiin hänen tarkoituksellisesti lähestyneen ja valokuvanneen karhuja alle 100 jaardin etäisyydeltä. 100 jaardia on noin 90 metriä. Tapaus sattui toukokuussa.

Yellowstonen säännöt kieltävät vierailijoita olemasta alle 100 jaardin päässä karhuista ja susista. Muihin suurikokoisiin eläimiin, kuten biisoneihin, hirviin ja kojootteihin täytyy pitää 25 jaardin etäisyys.

"Kansallispuisto ei ole eläintarha"

Karhuja lähestynyt Dehring ei ollut tilanteessa yksin, vaan paikalla oli muitakin ihmisiä. Muut kuitenkin vetäytyivät karhujen luota ja palasivat ajoneuvoihinsa. Dehring ei näin toiminut, vaan pysyi paikoillaan, eteni ja otti valokuvia.

– Kansallispuisto ei ole eläintarha, jossa eläimiä voidaan katsella turvallisen aidan takaa, syyttäjä Bob Murray totesi The New York Timesin mukaan.

– Pennuista huolehtivan emäkarhun lähestyminen on ehdottoman typerää. Kävi tuuri, että Dehring on vastaaja, eikä raadeltu turisti, Murray sanoi.

Dehringin juristin mukaan hänen asiakkaansa katuu tapahtunutta.

Yellowstonessa vierailee tätä nykyä vuosittain noin neljä miljoonaa ihmistä.


Lue myös:

    Uusimmat