Näin vahvistat lantionpohjan lihaksia: Vinkit miehille ja naisille!

SEKSI – kaikki mitä tulee tietää -kirja antaa ohjeet lantionpohjan lihasten vahvistamiseen ja hallintaan – niin naisille kuin miehillekin.

Lantionpohjan lihakset ovat tärkeä osa seksuaalisissa toiminnoissa. Niiden harjoittaminen lisää sekä terveyttä että seksuaalista nautintoa. Harjoitukset ovat tärkeitä naisen nautinnossa ja orgasmissa ja myös miehille erektion ja siemensyöksyn hallinnassa. Sexpo-säätiön tutkimuspäällikkö Anu SuomelanSEKSI – kaikki mitä tulee tietää -kirja (Ajatus Kirjat) antaa ohjeet lantionpohjan lihasten voimistamisen harjoitteluun ja opettamaan niiden tietoista hallintaa.

Näin harjoitukset auttavat

Lihasten kunnosta kertovat sekä niiden voima että kestävyys. Lihasjäntevyyden sekä seksuaalisten tuntemusten ja orgasmikyvyn välillä on olemassa selvä yhteys. Miehillä lihakset antavat myös hyvän tyvituen erektiolle. Lantionpohjan lihakset voivat heikentyä iän myötä tai esimerkiksi raskauden aikana ja synnytyksen yhteydessä. Nämä harjoitukset voivat auttaa seuraavasti:

– lisäämään tietoisuuttasi sukupuolielinten ja lantion alueen aistimuksista

– lisäämään sukupuolielinten verenkiertoa

– lisäämään seksuaalista halukkuuttasi

– lisäämään orgasmin hallintaasi

– parantamaan virtsanpidätyskykyäsi

– ehkäisemään virtsanpidätysvaikeuksia ja kohdunlaskeumaa raskauden aikana

– saamaan takaisin emättimen lihasjäntevyyden synnytyksen jälkeen

Lihasten tunnistaminen

Aloita harjoittelu selin makuulla polvet koukussa ja jalkapohjat patjaa vasten. Supista aluksi peräaukkoa ja "vedä" sitä samalla sisään ja ylöspäin. Jatka supistusta eteen ja ylöspäin aivan kuin pidättäisit virtsaa. Naiset voivat jatkaa supistusta edelleen emättimessä ylöspäin ikään kuin imaisten sisään painavan, pyöreän kiven. Kuviteltu kivi pidetään ylhäällä ja lasketaan kahteen. Tämän jälkeen päästetään lihakset aivan rennoiksi ja lasketaan jälleen kahteen.

Miehet voivat seisten tunnustella lihaksia sormin esimerkiksi peräaukon ja kivesten välisellä alueella; oikeat lihakset ovat löytyneet, jos kivekset nousevat supistaessa. Naiset voivat varmistaa oikeiden lihasten löytymisen viemällä sormen emättimeen ja supistamalla lihaksia tiiviisti sormen ympärille. Löydät lihakset myös siten, että virtsatessasi kokeilet, voitko aloittaa ja lopettaa virtsan tulon jalkojesi ollessa hieman levällään ilman, että siirrät jalkasi yhteen. Miehet voivat tällöin seistä. Lantionpohjan lihakset ovat ne, jotka lopettavat virtsan tulon. Virtsasuihkun katkaisu saa kestää vain hyvin lyhyen ajan. Sen jälkeen tulee rakko tyhjentää, muutoin se voi altistua tulehduksille.

Jännittämistä ja rentouttamista kannattaa harjoitella aluksi sen verran kuin mukavalta tuntuu. Kun olet oppinut tunnistamaan lihakset, voit jatkaa harjoituksia istuen tai seisten milloin tahansa ja melkein missä tahansa. Lihaksia kannattaa erityisesti harjoittaa tilanteissa, joissa vatsan alueen paine nousee, kuten nostaessasi tavaroita, vatsalihasliikkeitä tehdessäsi tai hyppiessäsi. Harjoitus ei näy päällepäin, mutta tuntuu syvällä lantion pohjassa. Harjoituksia tehdessäsi älä jännitä palleaasi äläkä pidätä hengitystäsi.

Lihasten voimaharjoitus ja kestävyysharjoitus

Lihasten voimaharjoitus: Supista lihakset mahdollisimman voimakkaasti ja pidä supistusta laskien viiteen. Sen jälkeen rentoutua laskien kymmeneen. Toista harjoitusta 5-6 kertaa peräkkäin ja lepää sen jälkeen viitisen minuuttia.

Lihasten kestävyysharjoitus: Supista lihakset hitaasti ja pidä supistus laskien kymmeneen. Rentouta laskien kahteenkymmeneen. Toista harjoitus 10-20 kertaa. Kun tämä onnistuu hyvin, voit pidentää supistuksen kestoa laskien 20-30:een. Rentouta aina kaksinkertainen aika. Toista harjoitusta, kunnes lihakset väsyvät, ja lepää sen jälkeen viitisen minuuttia.

Lihasten kunto pysyy yllä harjoittelemalla säännöllisesti pari kertaa päivässä. Naiset voivat tehostaa harjoittelua käyttämällä seksikaupoista saatavia geishapalloja tai Vagitrim-kuulia, joita saa muun muassa apteekeista. Lihasten käyttö yhdynnän aikana on myös hyvää harjoitusta, ja se voi tuottaa lisäaistimuksia rakasteluun.

Lähde: Anu Suomela: SEKSI – kaikki mitä tulee tietää (Ajatus Kirjat)

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja