Mainos

Näin Trump ratkaisisi Espanjan pakolaisongelman: "Rakentakaa muuri Saharaan – raja ei voi olla suurempi kuin Meksikon-rajamme"

41:27

Donald Trump ehdotti Espanjalle pakolaiskriisin ratkaisuksi muurin rakentamista Saharaan, kertovat muun muassa Guardian ja Europapress. Trumpmaisesta ongelmantarkaisusta kertoo Espanjan ulkoministeri Josep Borrell.

Video: Donald Trump tutustuu Meksikon-muurin prototyyppeihin.

– Saharan raja ei voi olla suurempi kuin meidän rajamme Meksikon kanssa, Donald Trump perustelee ehdotustaan.

Borrellin mukaan Trump tyrmäsi espanjalaisdiplomaattien skeptismin ehdotuksesta, vaikka diplomaatit huomauttivat, että Sahara on 4 800 kilometriä pitkä.

Kyseistä suunnitelmaa hankaloittanee myös se, että mikäli Espanja päättäisi rakentaa muurin Saharaan, sen olisi rakennettava se toisen valtion maaperälle. Espanjalla on Pohjois-Afrikassa kaksi pientä saarreketta: Ceuta ja Melilla.

Kommentti julki lounastapahtumassa

Ulkoministeri Josep Borrell kertoi Trumpin ehdotuksesta lounastapahtumassa Madridissa tällä viikolla.

Trumpin oletetaan sanoneen ehdotuksensa, kun Borrell osallistui kuningas Felipen ja kuningatar Letizian tapaamiseen Valkoisessa talossa kesäkuussa.

Osana Trumpin vuoden 2016 presidentinvaalikampanjaa hän vakuutti rakentavansa yli 3 000 kilometriä pitkän muurin Yhdysvaltain ja Meksikon rajalle.

Espanjaan on saapunut pelkästään tänä vuonna 33 600 maahanmuuttajaa ja pakolaista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.